• Pure Pleasure FREDDIE HUBBARD - FIRST LIGHT

FREDDIE HUBBARD - FIRST LIGHT

180g Vinyl, LP - PPAN-CTI-6013
Artikelnummer:
4962257
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€35,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): PPAN-CTI-6013
UPS/EAN/JAN: 506014962257
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum:
Label: Pure Pleasure

FREDDIE HUBBARD - FIRST LIGHT

TITLE

1. First Light
2. Uncle Albert / Admiral Halsey
3. Moment To Moment
4. Yesterday's Dreams
5. Lonely Town

Freddie Hubbard was een van de meest productieve jazztrompettisten in de industrie. Zijn blastechniek was zowel warm als stijlvol! Voor deze plaat, geproduceerd door Creed Taylor, werkte hij samen met George Benson, Jack DeJohnette en Ron Carter (om er slechts een paar te noemen) en verdiende hij een Grammy. Het album begint met de titeltrack "First Light", die etherisch klinkt en een breed arrangement heeft. Een ander ongewoon arrangement is te vinden in Paul McCartneys "Uncle Albert/Admiral Halsey", wat zeer overtuigend is. Henry Mancini's "Moment To Moment" heeft een betoverend zoete klank. "Lonely Town" is complex en donker. Elk nummer op deze originele samenstelling biedt veelzijdigheid en diverse stemmingen, met zijn stijlvolle jazzritmes en weelderige orkestraties is dit het Freddie Hubbard-album dat je MOET hebben!

De samenwerking van Freddie Hubbard met enkele van de grootste namen in de jazzwereld van die tijd, zorgde voor een album dat divers en toch samenhangend klonk. George Benson voegt een andere laag toe aan de muziek met zijn gitaarspel en Ron Carter geeft de nummers een robuuste baslijn. Maar het zijn de arrangementen die echt schitteren op dit album, met een breed scala aan instrumenten, waaronder fluit, vibrafoon en percussie. De titeltrack "First Light" blijft een hoogtepunt van het album, met zijn dromerige, etherische sfeer die de luisteraar in vervoering brengt.

Als een van de grootste jazztrompettisten aller tijden, was Freddie Hubbard bekend om zijn technische bekwaamheid en creativiteit. Op dit album laat hij zijn talenten zien in volle glorie en weet hij verschillende genres en stijlen te vermengen tot een naadloos geheel. Het album toont zijn diversiteit en vakmanschap, en bewijst dat hij een pionier was in zijn tijd. Het is een essentieel album voor iedereen die van jazz houdt en een must-have voor fans van Freddie Hubbard.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen