• Audio Wave Industries Music FREDDIE HUBBARD - OPEN SESAME

FREDDIE HUBBARD - OPEN SESAME

XRCD24 - AWMXR-0012
Artikelnummer:
2200126
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€40,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AWMXR-0012
UPS/EAN/JAN: 0693692200126
Aantal Discs: 1
Format: XRCD24
Publicatiedatum: 16.8.2010
Label: Audio Wave Industries Music

FREDDIE HUBBARD - OPEN SESAME

TITLE

1. Open Sesame
2. But Beautiful
3. Gypsy Blue
4. All Or Nothing At All
5. One Mint Julep
6. Hub's Nub
Bonus Tracks:
7. Open Sesame (Alternate Take)
8. Gypsy Blue (Alternate Take)

Freddie Hubbard was pas 22 jaar oud toen hij dit album in 1960 opnam in de studio van Rudy Van Gelder voor Blue-Note. De titel "Open Sesame" is dubbelzinnig. Enerzijds wilde Hubbard zichzelf aan de wereld laten zien, en anderzijds wilde het label Blue Note een nieuwe leider vestigen. Het is verbazingwekkend hoe moeiteloos trompettist Freddie Hubbard samenwerkte met ervaren professionals zoals McCoy Tyner op de piano, terwijl hij tegelijkertijd zijn eigen warme stijl in de jazz kon laten horen.

Naast Freddie Hubbard op trompet horen we ook Tina Brooks op tenorsaxofoon, McCoy Tyner op piano, Sam Jones op bas en Clifford Javis op drums. Hubbard's intrede in de wereld van de grote jazzmuzikanten was buitengewoon succesvol.

Deze titel maakt deel uit van een hele reeks XRCD24-uitgaven uit de Blue-Note-catalogus en is opnieuw gemastered door Alan Yoshida, een van de bedenkers van het XRCD-proces, vanaf de analoge stereobanden in de Oceanway Studios in Hollywood. De geluidskwaliteit van de XRCDs, uitgebracht onder het Audio Wave-label, gaat verder dan eerdere digitalisaties en klinkt gedeeltelijk aanzienlijk beter dan de originele lp's. De XRCD wordt geleverd met een uitgebreid vormgegeven booklet met uitstekende foto's.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen