• Analogue Productions FREDDIE HUBBARD - THE ARTISTRY OF FREDDIE HUBBARD

FREDDIE HUBBARD - THE ARTISTRY OF FREDDIE HUBBARD

Hybrid-SACD - CIPJ 27 SA
Artikelnummer:
8002762
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

FREDDIE HUBBARD - THE ARTISTRY OF FREDDIE HUBBARD

TITLE

1. Caravan 
2. Bob's Place 
3. Happy Times 
4. Summertime 
5. The 7th Day

In 1962 trad Freddie Hubbard toe tot het platenlabel Impulse en hij wilde indruk maken met zijn debuutalbum. Aan zijn spel ontbrak het niet aan zelfvertrouwen, en wie op 24-jarige leeftijd al door Miles Davis als een van de grote trompettisten wordt beschouwd, heeft daar waarschijnlijk alle reden toe. Hij schreef drie van de vijf nummers op dit album zelf en gaf ze met opzet het metallische geluid van zijn trompet, in plaats van een knus geluid.

Op het album zijn Freddie Hubbard op trompet, Curtis Fuller op trombone, Tommy Falangan op piano, John Gilmore op tenorsaxofoon, Art Davis op bas en Louis Hayes op drums te horen.

Het album werd op 2 juli 1962 opgenomen in de studio van Rudy van Gelder en biedt veel plezier voor mensen die graag een krachtige blazerssectie horen en niets tegen krachtige drums hebben.

Deze opname maakt deel uit van een serie heruitgaven van het legendarische Impulse-label. Onder toezicht van masteringprofessional Kevin Gray laat het label Analogue Productions de analoge mastertapes opnieuw bewerken bij AcoustTech in Californië en brengt ze uit als een hybride SACD. De geluidskwaliteit van deze bewerkingen overtreft zelfs de originele LP's uit de jaren 60 op de CD-track en is duidelijk superieur aan eerdere digitalisaties.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen