• Universal Japan GEORG SOLTI & VIENNA PHILHARMONIC - WAGNER: DIE WALKÜRE

GEORG SOLTI & VIENNA PHILHARMONIC - WAGNER: DIE WALKÜRE

Hybrid-SACD - UCGD - 9090-93
Artikelnummer:
1541470
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€159,00
Incl. btw

GEORG SOLTI & VIENNA PHILHARMONIC - WAGNER: DIE WALKÜRE

TITLE

DISC 1
1. Orchestervorspiel
2. „Wes Herd dies auch, hier muß ich rasten”
3. „Kühlende Labung gab mir der Quell”
4. „Müd am Herd fand ich den Mann“
5. „Friedmund darf ich nicht heißen“
6. „Aus dem Wald treib es mich fort“
7. „Ich weiß ein wildes Geschlecht“
8. „Ein Schwert verhieß mir der Vater“
9. „Schläfst Du, Gast?“
10. „Winterstürme wichen dem Wonnemond“
11. „Du bist der Lenz“
12. „Wehwalt heißt Du fürwahr?“

DISC 2
1. Vorspiel
2. „Nun zäume dein Ross, reisige Maid“
3. „Der alte Sturm, die alte Müh“
4. „So ist es denn aus mit den ewigen Göttern“
5. „Nichts lerntest du“ 6. „Was verlangst du?“
7. „Schlimm, fürcht ich, schloß der Streit“
8. „Was keinem in Worten ich künde“
9. „Ein andres ist’s: achte es wohl“
10. „O sag, künde, was soll nun dein Kind“?
11. „Raste nun hier; gönne dir Ruh!“
12. „Hinweg! Hinweg! Flieh die Entweihte!“

DISC 3
1. „Siegmund! Sieh auf mich!“
2. „Hehr bist du, und heilig“
3. „Zauberfest bezähmt ein Schlaf“
4. „Kehrte der Vater nur heim“

DISC 4
1. „Hojotoho! Heiaha!
2. „Schützt mich und helft inhöchster Not“
3. „Nicht sehre dich Sorge um mich“
4. „Steh, Brünnhild‘“
5. „Wo ist Brünnhild‘, wo ist die Verbrecherin?“
6. „Hier bin ich, Vater“
7. „Wehe! Weh! Schwester, ach Schwester!“
8. „War es so schmählich?“
9. „Nicht weise bin ich, doch wusst‘ ich das eine“
10. „So tatest du, was so gern zu tun ich begehrt“
11. „Du zeugtest ein edles Geschlecht“
12. „Leb wohl, du kühnes, herrliches Kind“
13. „Denn einer nur freie die Braut“
14. „Loge, hör“ Lausche hieher!“

De Super Audio CD (SACD) met de uitvoering van "Wagner: Die Walküre" onder leiding van Georg Solti en uitgevoerd door het Vienna Philharmonic Orchestra is een meesterwerk dat de luisteraar meeneemt op een onvergetelijke muzikale reis. Deze opname belichaamt de kracht, de emotie en de grootsheid van Richard Wagner's epische opera en toont de vaardigheid en het talent van de uitvoerenden op het hoogste niveau.

Georg Solti, een legendarische dirigent, staat bekend om zijn interpretaties van Wagner's werken. Met zijn diepgaande kennis van het repertoire en zijn vermogen om het orkest en de zangers te leiden, creëert hij een meeslepende uitvoering die de complexiteit en intensiteit van de muziek tot uiting brengt. Zijn samenwerking met het Vienna Philharmonic Orchestra, een ensemble dat bekend staat om zijn verfijnde klank en technische virtuositeit, zorgt voor een perfecte symbiose van muzikaliteit en uitvoering.

"Die Walküre" is het tweede deel van Wagner's vierdelige operacyclus "Der Ring des Nibelungen" en bevat enkele van de meest bekende en geliefde passages uit de operageschiedenis. De dramatische opening met het beroemde "Ride of the Valkyries" creëert meteen een gevoel van spanning en opwinding. Het orkest weeft een rijk klanktapijt van melodieën en motieven die de emoties van de personages weerspiegelen. Van de tedere liefdesduetten tussen Siegmund en Sieglinde tot de intense confrontaties tussen Wotan en Brünnhilde, elke scène is doordrenkt van diepgang en betovering.

Het Vienna Philharmonic Orchestra levert een verbluffende uitvoering en brengt de complexe partituur tot leven met een ongeëvenaarde precisie. De rijke klankkleuren, de prachtige dynamiek en de uitgebalanceerde orkestrale textuur tillen de muziek naar een hoger niveau. Elk instrument draagt bij aan de emotionele reis van de luisteraar, van de weelderige strijkers tot de majestueuze koperblazers en de delicate houtblazers. De uitvoering voegt een extra dimensie toe aan de muziek en dompelt de luisteraar onder in de wereld van de opera.

De SACD-opname legt de subtiliteiten en nuances van de uitvoering vast met een uitzonderlijke geluidskwaliteit. SACD is een hoogwaardig audioformaat dat een breder frequentiebereik en een grotere dynamische reikwijdte biedt, waardoor de muziek op een indrukwekkende manier tot leven komt. Het voelt alsof je je midden in de concertzaal bevindt, omringd door de meeslepende klanken van het orkest en de solisten.

Georg Solti en het Vienna Philharmonic Orchestra hebben met deze SACD-opname een meesterwerk gecreëerd dat liefhebbers van Wagner en klassieke muziek in het algemeen zeker zal bekoren. De passie, het vakmanschap en de toewijding van de uitvoerenden worden weerspiegeld in elke noot, waardoor deze opname een tijdloze schat is die keer op keer beluisterd kan worden. Het is een eerbetoon aan de grootsheid van Wagner's muziek en een testament van de onsterfelijke kracht van live uitgevoerde opera.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen