• MFSL GRATEFUL DEAD - WORKINGMAN'S DEAD

GRATEFUL DEAD - WORKINGMAN'S DEAD

180g Vinyl, Double LP - MFSL 2-428
Artikelnummer:
7242813
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€90,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): MFSL 2-428
UPS/EAN/JAN: 0821797242813
Aantal Lp’s: 2
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 20.2.2015
Label: MFSL

GRATEFUL DEAD - WORKINGMAN'S DEAD

TITLE

1. Uncle John’s Band
2. High Time
3. Dire Wolf
4. New Speedway
5. Cumberland Blues
6. Black Peter
7. Easy Wind
8. Casey Jones

"Workingman's Dead" is het bewijs dat de Grateful Dead wel degelijk briljante opnames in de studio kunnen produceren. Altijd al geprezen om zijn natuurlijke geluid, wordt het album nu een referentie voor audiofielen met deze remastering. Geremasterd door Krieg Wunderlich voor Mobile Fidelity Sound Lab, barst de opname uit 1970 van detail en luchtigheid op een breed en diep podium. Het ongelooflijke toon- en vocale evenwicht zal zelfs doorgewinterde Deadheads verbazen.

"Workingman's Dead" is het eerste album van de Dead dat beperkt blijft tot geweldige nummers, eenvoudige warmte en pure essentie. Zo opent het album met het relaxte "Uncle John's Band" en de onschuldige uitnodiging: "Ga je met me mee?" De nieuwe terughoudendheid kwam waarschijnlijk voort uit de turbulente tijden waarin de band zich bevond. Financiële problemen, drugs en vooral de tragische afloop van het Altamont Music Festival en daarmee het symbolische einde van het "Peace & Love"-tijdperk markeerden de totstandkoming van het album.

De reflectie op het eenvoudige en op Crosby, Stills and Nash geïnspireerde, simpelweg prachtige vocale harmonieën maken van "Workingman's Dead" een tijdloos album. De dubbele 45-toeren LP op 180-grams vinyl wordt geleverd in een gelimiteerde editie gatefold hoes met opeenvolgend serienummer. Sterk aanbevolen voor elke collectie!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen