• GUO YAZHI - SORROW OF THE RIVER

GUO YAZHI - SORROW OF THE RIVER

UHQCD - M074AUM
Artikelnummer:
4007411
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€58,00
Incl. btw

GUO YAZHI - SORROW OF THE RIVER

TITLE

1. The Marriage Journey
2. Sorrow of the River
3. Birds Pay Tribute to the Phoenix
4. Love For My Homeland
5. Three Variations on Yang Guan
6. Chit Chat
7. Reflection of Moon Upon Er Quan
8. Lovers Lingering
9. Chinese Folk Melodies
10. Vibration of the Corrupted Line
11. Liberation
12. Sailing at Night

Guo Yazhi wordt beschouwd als een van de beste suonaspelers ter wereld. Het houten blaasinstrument uit Centraal-Azië, dat lijkt op de westerse hobo, speelt een belangrijke rol in de Noord-Chinese volksmuziek en kenmerkt zich door zijn krachtige, luide geluid. Todd Garfinkle van MA Recordings heeft deze uitzonderlijke muzikant in 2007 gerekruteerd voor deze opname en bracht "Sorrow of the River" voor het eerst uit op zijn Californische label in 2010. Guo Yazhi speelt naast de suona ook andere exotische rietinstrumenten, begeleid door het Hong Kong Chinese Orchestra.

Dit album is een pareltje voor iedereen die geïnteresseerd is in de Chinese cultuur. Misschien het meest toegankelijk voor westerse oren is het duet "Reflection of Moon Upon Er Quan" met He Tao, waarbij Guo sopraansaxofoon speelt. Audiofielen zullen genieten van "The Marriage Journey", met een dreunende, lage drum die ramen kan laten trillen. Het titelstuk "Sorrow of the River" is een van de bekendste stukken Chinese traditionele muziek. Guo speelt voor dit nummer de zachter klinkende guan.

UHQCD staat voor Ultimate High Quality Compact Disc en is een gezamenlijke ontwikkeling van het Japanse CD-replicatiebedrijf Memory-Tech en het Audio Quality CD Company uit Hong Kong. In tegenstelling tot conventionele cd's worden UHQCD's niet geperst van polycarbonaat, maar gegoten van een fotopolymeer en uitgehard met uv-licht. Er wordt nog een laag van hoogwaardig polycarbonaat aangebracht op het zachtere fotopolymeer ter bescherming tegen krassen. Door deze combinatie wordt de reflectie van laserlicht in de cd aanzienlijk verminderd en ontstaat er een ongeëvenaarde nauwkeurige overgang tussen putjes en landjes op de cd. UHQCD's zijn 100% compatibel met standaard cd-spelers. Op muzikaal gebied resulteert dit in een geluidsbeeld dat sterk doet denken aan analoge mastertapes.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen