• Speakers Corner HENRY MANCINI - THE PINK PANTHER

HENRY MANCINI - THE PINK PANTHER

180g Vinyl, LP - SCR-2795
Artikelnummer:
9713995
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€33,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): SCR-2795
UPS/EAN/JAN: 4260019713995
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 17.10.2011
Label: Speakers Corner

HENRY MANCINI - THE PINK PANTHER

TITLE

1. The Pink Panther Theme
2. It Had Better Be Tonight (Instrumental)
3. Royal Blue
4. Champagne And Quail
5. The Village Inn
6. The Tiber Twist
7. It Had Better Be Tonight (Vocal)
8. Cortina
9. The Lonely Princess
10. Something For Sellers
11. Piano And Strings
12. Shades Of Sennett

De filmregisseur Blake Edwards creëerde waarschijnlijk de beste openingssequentie voor zijn komische misdaadfilm door een jong en ondernemend bedrijf in te huren om een ​​geanimeerde Pink Panther-cartoonfilm te produceren. Het creatieve team bedacht het idee om de koude, glinsterende diamant de gedaante te geven van een coole, roze panter, die een stuntelige detective op een vrolijke dans leidt op het gladde geluid van het Panther-thema.

Mancini zou niet Mancini zijn als hij de filmlocatie - het skiresort Cortina d'Ampezzo - niet zou baden in zeer gevarieerde muzikale kleuren en genres. Zijn bekende liefde voor dansmuziek komt tot uiting in de samba ("It Had Better Be Tonight"), de shuffle ("Champagne And Quail") en de cha-cha ("Something For Sellers"). Maar ook de ballade, gezongen door een gedempte trompet en saxofoon ("Royal Blue"), of de eenvoudige combinatie van toetsenbord en strijkers ("Piano And Strings"), zijn allemaal in het verhaal verweven. Een van de meest memorabele en heerlijke geluiden is dat van de accordeon, wiens melodieën een sfeer oproepen die gevuld is met de Bohème, Parijs en het geluid van de musette. Deze muziek is nooit schreeuwerig, maar subtiel, net als een panter die rustig sluipt. En als je nu meer wilt, is er een extra portie Mancini te vinden in "Breakfast At Tiffany's" (RCA LSP 2362).

Henry Mancini (arr, cond, p) & orkest

Opname: september 1963 in RCA Victor's Music Center of the World, Hollywood, door Jim Malloy

Productie: Joe Reisman

Deze Speakers Corner LP is geremastered met alleen pure analoge componenten, vanaf de mastertapes tot aan de snijkop. Meer informatie vindt u op www.pure-analogue.com. Alle royalties en mechanische rechten zijn betaald.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen