• Audio Wave Industries Music HORACE PARLAN - ON THE SPUR OF THE MOMENT

HORACE PARLAN - ON THE SPUR OF THE MOMENT

XRCD24 - AWMXR-0013
Artikelnummer:
2200133
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€45,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AWMXR-0013
UPS/EAN/JAN: 0693692200133
Aantal Discs: 1
Format: XRCD24
Publicatiedatum: 27.1.2012
Label: Audio Wave Industries Music

HORACE PARLAN - ON THE SPUR OF THE MOMENT

TITLE

1. On The Spur of The Moment 
2. Skoo Chee 
3. And That I Am So In Love 
4. Al's Tune 
5. Ray C. 
6. Pyramid 
Bonus Tracks: 
7. On The Spur Of The Moment (Alternate Take) 
8. Pyramid (Alternate Take) 

Oorspronkelijk uitgebracht in 1961 met het Blue Note-catalogusnummer 84074, bevat dit album pianist Horace Parlan die speelt met beide Turrentine-broers. Maar dat is slechts een deel van de magie van deze opnames. George Tucker en Al Harewood hadden al zo lang als ritmesectie met Horace Parlan gespeeld dat ze praktisch als één geheel functioneerden, en het album richtte zich op het ritme van hard bop.

Tommy Turrentine op trompet en Stanley Turrentine op tenorsaxofoon spelen samen met Horace Parlan op piano, George Tucker op bas en Al Harewood op drums. De blazers brengen een bluesy gevoel over in de jazz.

Deze track maakt deel uit van een hele reeks XRCD24-heruitgaven uit de Blue Note-catalogus en is opnieuw gemasterd door Alan Yoshida, een van de uitvinders van het XRCD-proces, vanaf de analoge stereobanden in de Oceanway Studios in Hollywood. De geluidskwaliteit van de XRCD's die onder het label Audio Wave zijn uitgebracht, gaat verder dan eerdere digitalisaties en klinkt deels aanzienlijk beter dan de originele lp's. De XRCD wordt geleverd met een uitgebreid vormgegeven boekje met uitstekende foto's.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen