• Audio Wave Industries Music HORACE PARLAN - SPEAKIN' MY PIECE

HORACE PARLAN - SPEAKIN' MY PIECE

XRCD24 - AWMXR-0002
Artikelnummer:
2200027
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€45,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AWMXR-0002
UPS/EAN/JAN: 0693692200027
Aantal Discs: 1
Format: XRCD24
Publicatiedatum: 15.12.2009
Label: Audio Wave Industries Music

HORACE PARLAN - SPEAKIN' MY PIECE

TITLE

1. Wadin'
2. Up In Cynthia's Room
3. Borderline
4. Rastus
5. Oh So Blue
6. Speakin' My Piece
Bonus Tracks:
7. Rastus (Alternate Take)
8. Oh So Blue (Alternate Take)

Horace Parlan wist van zijn handicap als gevolg van kinderverlamming een eigen stijl op de piano te ontwikkelen. Met zijn deels verlamde rechterhand speelde hij een meeslepend ritme en accentueerde met zijn gezonde linkerhand. Zijn echte doorbraak kwam toen Charles Mingus erkende dat hij misschien niet alles kon spelen, maar wel enkele dingen fantastisch kon doen. Op "Speakin' my Piece" nam Parlan voor het eerst een prachtig melodieus album op met een blazerssectie.

Op dit album staat ook Parlans bekendste compositie, "Wadin'", die hier zeker elementen van blues, swing en soul bevat. De band bestond naast Horace Parlan op piano uit George Tucker op bas, Al Harwood op drums, Stanley Turrentine op tenorsaxofoon en zijn broer Tommy Turrentine op trompet.

Deze titel maakt deel uit van een hele reeks XRCD24-uitgaven uit de Blue Note-catalogus en is opnieuw gemasterd door Alan Yoshida, een van de bedenkers van het XRCD-proces, vanaf de analoge stereobanden in de Oceanway Studios in Hollywood. De sonische kwaliteiten van de XRCDs die onder het Audio Wave-label zijn uitgebracht, gaan verder dan eerdere digitalisaties en klinken deels aanzienlijk beter dan de originele lp's.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen