• Audio Wave Industries Music HORACE SILVER - THE CAPE VERDEAN BLUES

HORACE SILVER - THE CAPE VERDEAN BLUES

XRCD24 - AWMXR-0010
Artikelnummer:
2200102
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€40,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AWMXR-0010
UPS/EAN/JAN: 0693692200102
Aantal Discs: 1
Format: XRCD24
Publicatiedatum: 9.2.2011
Label: Audio Wave Industries Music

HORACE SILVER - THE CAPE VERDEAN BLUES

TITLE

1. The Cape Verdean Blues
2. The African Queen
3. Pretty Eyes
4. Nutville
5. Bonita
6. Mo' Joe

Het Horace Silver Quintet had zich in het opnamejaar 1965 al gereorganiseerd, en met Woody Shaw op trompet en Joe Henderson op tenorsaxofoon waren opkomende talenten een integraal onderdeel geworden van de Blue Note-familie. Als gastmuzikant voegde trombonist J.J. Johnson zich bij de groep rond pianist Horace Silver. Muzikaal maakt Silver gebruik van een zekere exotiek en laat zich inspireren door de Kaapverdische melodieën uit het geboorteland van zijn vader.

Het album is duidelijk progressiever geworden dan oorspronkelijk gepland was door Silver, maar je hoort altijd de touch van soul in de muziek. Het Horace Silver Quintet bestaat naast de eerder genoemde solisten ook uit Bob Crenshaw op bas en Roger Humphries op drums.

Deze titel maakt deel uit van een hele reeks XRCD24-uitgaven uit de Blue Note-catalogus en is opnieuw gemasterd door Alan Yoshida, een van de uitvinders van het XRCD-proces, vanaf de analoge stereobanden in de Oceanway Studios in Hollywood. De geluidskwaliteit van de XRCDs die onder het label Audio Wave zijn uitgebracht, gaat veel verder dan eerdere digitalisaties en klinkt soms aanzienlijk beter dan de originele lp's. De XRCD wordt geleverd met een mooi vormgegeven boekje met uitstekende foto's.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen