• Universal Hongkong ITZHAK PERLMAN / VLADIMIR ASHKENAZY - BEETHOVEN: VIOLIN SONATAS "KREUTZER" & "SPRING"

ITZHAK PERLMAN / VLADIMIR ASHKENAZY - BEETHOVEN: VIOLIN SONATAS "KREUTZER" & "SPRING"

Hybrid-SACD - Universal 484 5132
Artikelnummer:
8451326
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€42,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): Universal 484 5132
UPS/EAN/JAN: 0028948451326
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 16.8.2022
Label: Universal Hongkong

ITZHAK PERLMAN / VLADIMIR ASHKENAZY - BEETHOVEN: VIOLIN SONATAS "KREUTZER" & "SPRING"

TITLE

Violin Sonata No. 9 in A major – la majeur – A-dur, Op. 47 „Kreutzer“
1. I Adagio sostenuto - Presto - Adagio
2. II Andante con Variazioni
3. III Finale – Presto
Violin Sonata No. 5 in F major – fa majeur – F-Dur, Op. 24 „Spring“ – „Le Printemps“ – „Frühlingssonate“
4. I Allegro
5. II Adagio molto espressivo
6. III Scherzo & Trio – Allegro molto
7. IV Rondo – Allegro ma non troppo

De pianist en dirigent Vladimir Ashkenazy, die in de jaren 1990 het "Deutsche Symphonie Orchester Berlin" leidde, speelt samen met de violist Itzhak Perlman Beethovens "Kreutzer Sonate" en de "Lente Sonate". De "Kreutzer Sonate" is waarschijnlijk een van de meest bekende stukken geschreven voor piano en viool en wordt indrukwekkend tot leven gebracht door de twee meesters in hun vakgebied.

Vladimir Ashkenazy is een beroemde pianist en dirigent van Russische afkomst. Hij heeft samengewerkt met enkele van de grootste orkesten ter wereld, waaronder het London Symphony Orchestra en het Cleveland Orchestra. Hij heeft ook talloze prijzen gewonnen, waaronder meerdere Grammy Awards.

Itzhak Perlman is een beroemde violist van Israëlische afkomst. Hij is een van de meest gewaardeerde en erkende vioolsolisten ter wereld en heeft vele opnames en concerten op zijn naam staan. Perlman heeft ook verschillende onderscheidingen ontvangen, waaronder de Presidential Medal of Freedom en de National Medal of Arts in de Verenigde Staten.

De "Kreutzer Sonate" is een van de meest uitdagende en virtuoze stukken voor piano en viool. Het is oorspronkelijk geschreven voor de violist George Bridgetower, die het stuk samen met Beethoven in première bracht in 1803. Het stuk is genoemd naar de Franse violist Rodolphe Kreutzer, die Beethoven in eerste instantie had gevraagd om een sonate voor hem te schrijven, maar deze nooit heeft gespeeld.

De "Lente Sonate" is een van Beethovens populairste werken voor viool en piano en is geschreven in 1801. Het is een lichtvoetig en vrolijk stuk dat vaak wordt opgevoerd in concerten en recitals. Ashkenazy en Perlman voeren het stuk uit met dezelfde virtuositeit en gevoeligheid als de "Kreutzer Sonate".

De opname van Ashkenazy en Perlman werd volledig digitaal gemaakt door Deutsche Grammophon in 1988 in de Jesus-Christus-Kirche in Berlijn. Het album is een hoogtepunt van de klassieke muziek en een eerbetoon aan de ongelooflijke vaardigheden van deze twee muzikale meesters.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen