• Audio Wave Industries Music JACKIE MCLEAN - BLUESNIK

JACKIE MCLEAN - BLUESNIK

XRCD24 - AWMXR-0011
Artikelnummer:
2200119
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€40,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AWMXR-0011
UPS/EAN/JAN: 0693692200119
Aantal Discs: 1
Format: XRCD24
Publicatiedatum: 9.2.2011
Label: Audio Wave Industries Music

JACKIE MCLEAN - BLUESNIK

TITLE

1. Bluesnik
2. Goin' Way Blues
3. Drew's Blues
4. Cool Green
5. Blues Function
6. Torchin'
Bonus Tracks:
7. Goin' Way Blues (Alternate Take)
8. Torchin' (Alternate Take)

Jackie McLean was een van de pioniers van Hard Bop, maar dit maakte zijn jazzalbums niet per se gemakkelijker toegankelijk. Het tegenovergestelde is echter het geval op dit album, dat voor het eerst werd uitgebracht in 1962. Alle zes originele nummers zijn gebaseerd op bluesmotieven, maar McLean interpreteert ze veel sneller en levendiger. Degenen die een rustige blues verwachten, zullen aanvankelijk verrast worden door de invloed van Hard Bop.

Het kwintet bestaat naast leider Jackie McLean op altsaxofoon uit Freddie Hubbard op trompet, Kenny Drew op piano, Doug Watkins op bas en Pete La Roca op drums.

Dit nummer maakt deel uit van een reeks XRCD24-uitgaven uit de Blue Note-catalogus en is opnieuw gemasterd door Alan Yoshida, een van de uitvinders van het XRCD-proces, vanaf de analoge stereobanden in de Oceanway Studios in Hollywood. De geluidskwaliteit van de XRCDs, uitgebracht onder het Audio Wave-label, gaat verder dan eerdere digitalisaties en klinkt deels aanzienlijk beter dan de originele lp's. De XRCD wordt geleverd met een uitgebreid vormgegeven booklet met uitstekende foto's.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen