• Jazz on Vinyl JAZZ ON VINYL VOL.2 – DUETS MICHAEL AUSSERBAUER

JAZZ ON VINYL VOL.2 – DUETS MICHAEL AUSSERBAUER

180g Vinyl, LP - JOV-002
Artikelnummer:
2240376
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€35,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): JOV-002
UPS/EAN/JAN: 4260592240376
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 17.4.2020
Label: Jazz on Vinyl

JAZZ ON VINYL VOL.2 – DUETS MICHAEL AUSSERBAUER

TITLE

1. Summertime
2. La cuerda y el viento
3. Hit it, hit it
4. Glasshouse Groove
5. Never Been There Before
6. Round Midnight
7. That's Too Big A Thing
8. Lonnie's Lament

Jazz on Vinyl is het project van de drukke labelbaas Dominique Klatte. De toegewijde geluidstechnicus brengt sinds 2017 puur analoog geproduceerde jazzalbums uit zonder digitale technologie in het signaalpad. Altijd op zoek naar de optimale analoge geluidsbeleving en met oog voor detail produceert Klatte opnames die scoren met grote levendigheid en vanuit een audiofiel oogpunt geen compromissen sluiten. Soms gebruikt hij een parochiezaal, woonkamer of de bibliotheek in zijn geboortestad Erding als opnamelocaties.

Voor het tweede album in de serie, Duets, speelt tenorsaxofonist Michael Ausserbauer met verschillende jazzcollega's. In een intieme en persoonlijke sfeer spelen de duetten de ware essentie van jazzmuziek na, waarbij elke noot met zorg wordt geplaatst en elke stilte zorgvuldig wordt bewaakt. Het album bevat bekende standards en originele composities van de muzikanten zelf, die allemaal met analoge technologie zijn opgenomen en zonder nabewerking zijn uitgebracht.

Klatte gebruikt een combinatie van microfoons van verschillende merken en modellen, waaronder Neumann, AKG en Sennheiser, en werkt uitsluitend met een vintage Studer A807 taperecorder. Met zijn passie voor het behouden van de authentieke jazzsound is Klatte erin geslaagd om een ​​unieke en onvergetelijke luisterervaring te creëren voor elke jazzliefhebber.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen