• AudioNautes JEAN GUILLOU AUX GRANDES ORGUES DE BREDA - J.S. BACH: TOCCATAS ET FUGUES

JEAN GUILLOU AUX GRANDES ORGUES DE BREDA - J.S. BACH: TOCCATAS ET FUGUES

180g Vinyl, LP - AN-2102
Artikelnummer:
9950331
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€65,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AN-2102
UPS/EAN/JAN: 0796519950331
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 12.5.2022
Label: AudioNautes

JEAN GUILLOU AUX GRANDES ORGUES DE BREDA - J.S. BACH: TOCCATAS ET FUGUES

TITLE

1. Toccata and Fugue in D Minor BWV 565
2. Toccata and Fugue in F Major BWV 5401
3. Toccata, Adagio and Fugue in C Major BWV 5641
4. Toccata and Fugue in D Minor (Dorian) BWV 538

Jean Guillou's interpretatie van de toccata's en fuga's verwijst naar de nieuwste editie van Johann Sebastian Bach's verzamelde werken, de "Neue Bach-Ausgabe" uit Leipzig. Zijn innovatieve en onconventionele stijl heeft Guillou gedurende zijn carrière begeleid, zowel als organist als docent. Zijn technische vaardigheden en improvisatievermogen hebben hem tot een van de toonaangevende internationale organisten gemaakt.

Zijn leiderschap door voorbeeld te geven, in combinatie met diepgaande technische kennis, heeft de bouw van verbazingwekkende nieuwe orgels mogelijk gemaakt voor verschillende Europese kathedralen en concertzalen, zowel op theoretisch als ontwerpgebied, waardoor het potentieel van de instrumenten is vergroot.

Voor elke Bach-liefhebber, en vooral de vrienden van zijn orgelcomposities, is dit album een absolute must. Dankzij Guillou's geïnspireerde spel ontwaakt het orgel in de Bredase kathedraal - een van de grootste in Nederland - letterlijk uit zijn slaap. De opname werd gemaakt op 15-17 november 1984, waarbij Scott Hull de oorspronkelijke tapes heeft gemastered in de Masterdisk Studios Inc. in Peekskill, NY.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen