• MFSL JEFFERSON AIRPLANE - VOLUNTEERS

JEFFERSON AIRPLANE - VOLUNTEERS

180g Vinyl, Double LP - MFSL 2-457
Artikelnummer:
7245715
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€90,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): MFSL 2-457
UPS/EAN/JAN: 821797245715
Aantal Lp’s: 2
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 15.4.2022
Label: MFSL

JEFFERSON AIRPLANE - VOLUNTEERS

TITLE

1. We Can Be Together
2. Good Shepherd
3. The Farm
4. Hey Frederick
5. Turn My Life Down
6. Wooden Ships
7. Eskimo Blue Day
8. A Song for All Seasons
9. Meadowlands
10. Volunteers

Jefferson Airplane, een band die de idealen en het hedonisme van de late jaren '60 belichaamde, vertegenwoordigt weinig bands uit de hippie-tijd zo goed als zij. Twee jaar na hun baanbrekende psychedelische rockalbum Surrealistic Pillow brachten de muzikanten uit San Francisco in 1969 met Volunteers een soort manifest van de tegencultuur uit. Geworteld in het geloof dat muziek de wereld kan veranderen, thematiseerden de liederen op Volunteers de Vietnam-oorlog, politiek, hebzucht en milieuvernietiging en riepen op tot revolutie.

De teksten zorgden voor controverse en de platenmaatschappij RCA wilde het album censureren. RCA maakte zich echter geen zorgen over de politieke inhoud, maar was bang voor een boycot vanwege enkele obscene passages. De band won uiteindelijk de rechtszaak en het album kon verschijnen. Muzikaal beweegt Volunteers, een van de eerste albums die opgenomen werden met een 16-sporen apparaat, zich tussen psychedelische acid en rustieke countryrock. De groep rond zangeres Grace Slick en de bekende gastmuzikanten Stephen Stills, David Crosby, Nicky Hopkins en Jerry García zijn allemaal in topvorm.

De 180g vinyl dubbele LP met 45 rpm is geremasterd door Krieg Wunderlich en Rob LoVerde in het half-speed-proces. Het is een gelimiteerde oplage met doorlopende serienummers verkrijgbaar.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen