• Jerome Sabbagh - Vintage

Jerome Sabbagh - Vintage

180g Vinyl, LP - SSC 1698 LP - MSRP
Artikelnummer:
8169813
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€60,00
Incl. btw

JEROME SABBAGH - VINTAGE

TITLE

1. Vintage
2. On a Misty Night
3. A Flower is a Lovesome Thing
4. Elson's Energy
5. Slay the Giant
6. We See
7. Ask Me Now

In 1988 had de destijds 15-jarige saxofoonstudent Jérôme Sabbagh het genoegen om als toeschouwer aanwezig te zijn bij een concert van Stan Getz in Parijs. Op het podium stond jazzpianist Kenny Barron. Diep onder de indruk van het samenspel van deze twee meesters, had het concert een blijvende invloed op Sabbagh's muzikale ontwikkeling en carrière. 32 jaar later heeft de saxofonist nu zijn droom waargemaakt - zijn eigen opname met Barron aan de piano. Het resultaat is het album "Vintage", een eerbetoon aan de "goede oude" jazzhelden, aangezien de Fransman een liefhebber is van traditionele, rechttoe rechtaan jazz. Het kwartet wordt uitstekend aangevuld door Joe Martin op bas en Barrons vaste drummer Jonathan Blake.

Het album opent met een van Sabbagh's eigen composities, de melodieuze titeltrack "Vintage", die de zaken mooi aftrapt met een Latijns getint slot en vurige saxofoon- en pianosolo's. Andere tracks die zijn flair voor samenhangende composities laten zien, zijn "Slay The Giant" en het opgewekte, Braziliaans getinte "Elson's Energy." Twee prachtige duetballades wachten de luisteraar op in Billy Strayhorns "A Flower is a Lonesome Thing" en Monk's "Ask Me Now", terwijl Tadd Damerons "On a Misty Night" (een favoriet van Sabbagh en Barron) onmogelijk casual vloeit en een prachtige pianosolo bevat. Een andere Monk-tune is het funky "We See."

De opname vond plaats in 2020 bij Oktaven Audio op analoge multitracktape door Ryan Streber, met mixen door Pete Rende op een Ampex 351-buizenbandrecorder op ½-inch tape. Het remasteren werd verzorgd door de legendarische Bernie Grundman.

Deze unieke, ongedwongen ontmoeting laat zien hoe prachtig muziek kan stromen - "Vintage" nodigt je uit om ervan te genieten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen