• Analogue Productions JIMMY WITHERSPOON & BEN WEBSTER - ROOTS

JIMMY WITHERSPOON & BEN WEBSTER - ROOTS

180g Vinyl, LP - AAPP 6057
Artikelnummer:
8605710
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€58,00
Incl. btw

JIMMY WITHERSPOON & BEN WEBSTER - ROOTS

TITLE

1. I'd Rather Drink Muddy Water
2. I'm Gonna Move To The Outskirts Of Town
3. Key To the Highway
4. Did You Ever
5. Confessin' the Blues
6. Nobody Knows You When You're Down And Out
7. Your Red Wagon
8. Rain Is Such a Lonesome Sound
9. Cherry Red
10. It's A Low Down Dirty Shame
11. Just a Dream
12. Please, Mr. Webster

Dit album, "Roots", is al lange tijd een must-have voor audiofielen, maar was tot nu toe vooral bekend bij een selecte groep insiders. De opname, gemaakt in 1961 voor het Reprise-label, heeft een ongelooflijk warm en ontspannen geluid, met Gerald Wilson op trompet, Ernie Freeman op piano, Ralph Hamilton op bas en Jim Miller op drums.

De opnamesessie vond plaats in de Radio Recorders Studios in Hollywood, Californië, die vaak over het hoofd werd gezien of vergeten, maar eigenlijk een van de grote - en geweldig klinkende - studio's van die tijd was. Radio Recorders Studios werd gebouwd in 1929 en heeft een ongelooflijke discografie met talloze klassiekers.

Het remasteren van het album voor Analogue Productions werd verzorgd door Kevin Gray van Cohearent Audio en de persing werd verzorgd door Quality Record Pressings. Dankzij de remastering klinkt het album nog beter dan ooit tevoren, met een verbluffende helderheid en precisie die de luisteraar in staat stellen om elk detail van de muziek te horen. De warme, ontspannen sfeer van de opname komt perfect tot uiting en maakt "Roots" een tijdloos meesterwerk dat iedere muziekliefhebber zou moeten ervaren.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen