• Universal Japan John Coltrane – A Love Supreme

John Coltrane – A Love Supreme

SHM Single Layer SACD - UCGQ - 9037
Artikelnummer:
1575031
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€42,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UCGQ - 9037
UPS/EAN/JAN: 4988031575031
Aantal Discs: 1
Format: SHM Single Layer SACD
Publicatiedatum: 26.7.2023
Label: Universal Japan

JOHN COLTRANE – A LOVE SUPREME

TITLE

1. Part I - Acknowledgement
2. Part II - Resolution
3. Part III - Pursuance
4. Part IV - Psalm

Als men slechts één John Coltrane album zou kunnen bezitten, dan zou het duidelijk "A Love Supreme" moeten zijn. In de relatief korte carrière van Coltrane is er geen tweede album dat zowel het commerciële succes als de uitstekende recensies - tot aan Grammy-nominaties toe - kon evenaren. Het album uit 1964 bevat slechts vier nummers - en alle drie zijn ze een lofzang op de heer zonder wie, volgens Coltrane's eigen mening, hij nooit zulke muziek had kunnen creëren.

Het John Coltrane Quartet bestaat in dit geval nog steeds uit Jimmy Garrison op bas, McCoy Tyner op piano en Elvin Jones op drums. Het combo levert een enorme inspanning en als dit album langer zou zijn, zou de luisteraar voorzien moeten worden van een handdoek zodat de zweetdruppels van de muzikanten die uit de luidsprekers vliegen niet te veel problemen zouden veroorzaken.

Deze titel is een SHM SACD. Dit formaat is de verdere ontwikkeling van de single-layer SACD en maakt gebruik van bijzonder lichtdoorlatend plastic (Super High Material). Hierdoor is een veel betere leesbaarheid van de put-land structuren op het oppervlak mogelijk dan bij hybride SACD's. De SHM SACD's van Universal worden over het algemeen opnieuw gedigitaliseerd naar DSD vanaf de master tapes van de albums zonder enige wijzigingen. SHM SACD's kunnen worden afgespeeld op elke SACD-speler. Gebruik alstublieft geen L'Art du Son of op alcohol gebaseerde reinigingsmiddelen. - Let op: Alle titels zijn door Universal Music ontworpen als collector's items in beperkte oplage voor de Japanse markt.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen