• Universal Japan JULIE LONDON – JULIE IS HER NAME

JULIE LONDON – JULIE IS HER NAME

UHQCD - UCCU - 40135 UHQ
Artikelnummer:
1392973
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): 40135 UHQ
UPS/EAN/JAN: 4988031392973
Aantal Discs: 1
Format: UHQCD
Publicatiedatum: 2.9.2020
Label: Universal Japan

JULIE LONDON – JULIE IS HER NAME

TITLE

1. Cry Me a River
2. I Should Care
3. I'm in the Mood for Love
4. I'm Glad There Is You
5. Can't Help Lovin' That Man
6. I Love You
7. Say It Isn't So
8. It Never Entered My Min
9. Easy Street
10. 'S Wonderful
11. No Moon at All
12. Laura
13. Gone with the Wind

Julie London was een pin-up meisje, een verleidelijke filmster en een succesvolle zangeres wiens lage stem een hele generatie betoverde. De actrice had enorm succes met "Cry Me A River", een single uit 1955 die op haar debuutalbum staat. "Julie is her Name" bevat haar interpretaties van talloze klassiekers. Ze wordt begeleid door gitarist Barney Kessel en bassist Ray Leatherwood.

UHQCD staat voor Ultimate High Quality Compact Disc en is een gezamenlijke ontwikkeling van het Japanse CD-replicatiebedrijf Memory-Tech en het Audio Quality CD Company uit Hong Kong. In tegenstelling tot conventionele cd's worden UHQCD's niet geperst van polycarbonaat, maar gegoten van een fotopolymeer en uitgehard met UV-licht. Een andere laag van hoogzuiver polycarbonaat wordt aangebracht op het zachtere fotopolymeer ter bescherming tegen krassen. De combinatie zorgt voor aanzienlijk verminderde reflectie van laserlicht binnenin de cd en een ongeëvenaarde precieze overgang tussen putjes en lands op de cd. UHQCD's zijn 100% compatibel met standaard cd-spelers. Op muzikaal gebied resulteert dit in een geluidsbeeld dat sterk doet denken aan analoge mastertapes.

De schijven die worden aangeboden door Universal Japan zijn bovendien gecodeerd met MQA (Master Quality Authenticated). Als je het digitale signaal van de digitale uitgang van je cd-speler of de eerder geripte gegevensstroom van je muziekserver naar een bijbehorende MQA-DA-converter stuurt, kun je een 24-bits signaal genereren met een bemonsteringsfrequentie van maximaal 352 kHz uit de cd-gegevens.

Terwijl de eerste UHQCD-serie van Universal Music Japan vertrouwde op de DSD-gegevens van eerdere SHM-SACD-uitgaven, verschijnen er nu steeds meer albums die eerder niet als SHM-SACD waren uitgebracht. Doorgaans worden de Universal Archive-masterbanden opnieuw geconverteerd naar DSD voor dit doel en vervolgens nabewerkt met de juiste MQA-encoder. Hierdoor zijn de UHQCD's ideaal voor muziekliefhebbers die zo dicht mogelijk bij het geluid van de opname willen komen, maar geen SACD-speler bezitten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen