• Pure Pleasure KEB’ MO’ - SUITCASE

KEB’ MO’ - SUITCASE

180g Vinyl, LP - PPAN-77621
Artikelnummer:
9621455
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€35,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): PPAN-77621
UPS/EAN/JAN: 5060149621455
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 7.11.2011
Label: Pure Pleasure

KEB’ MO’ - SUITCASE

TITLE

1. Your Love
2. The Itch
3. Eileen
4. Remain Silent
5. Still There For Me
6. Rita
7. I'm A Hero
8. Suitcase
9. Whole 'Nutha Thang
10. I See Love
11. I'll Be Your Water
12. Life Is Beautiful

Op "Suitcase", zijn achtste studioalbum, werkt Keb' Mo' (Kevin Moore) opnieuw samen met John Porter, de producer van Moore's kritisch geprezen eerste album. Het resultaat is een aangename, medium-tempo reeks nummers gewijd aan de emotionele bagage die iedereen met zich meedraagt terwijl ze door steeds ingewikkelder levens ploeteren op zoek naar vrede, liefde en een beetje persoonlijke verlossing.

Maar Moore werkt deze pitch met een twinkeling in zijn ogen en een glimlach in zijn stem, en "Suitcase" komt naar voren als een ironisch commentaar op het moderne leven dat toch nog optimistisch en bevestigend klinkt. Dit begint met het uitbundige, stuiterende reggae ritme van het eerste nummer, "Your Love", een van de beste nummers op dit album.

Andere hoogtepunten zijn de heerlijke ballade "Still There For Me", een viering van de gewone man en zijn persoonlijke overwinningen, "I'm a Hero", en de kalmerende, hoopvolle shuffle die afsluit met "Life Is Beautiful". Moore wordt over het algemeen vastgepind als bluesmuzikant, maar in werkelijkheid heeft hij naast zijn eerste album heel weinig bluesmateriaal geproduceerd en zou het misschien nauwkeuriger zijn om hem 'bekend met de blues' te noemen. Maar zelfs dat negeert het feit dat hij waarschijnlijk veel dichter bij James Taylor staat in toonsoort, thema en gevoel dan bij Robert Johnson of andere bluesinterpreters.

Op het titelnummer "Suitcase" richt hij zich echter op de blues en transformeert het tot een prachtig meeslepend lied over wat mensen in een romantische relatie bij elkaar brengt en wat ze er uiteindelijk uit halen, waarbij hij volop gebruik maakt van de associatie met "emotionele bagage" in de titel.

Dit is Keb' Mo' op zijn hoogtepunt, waarbij hij zijn vermogen om primitieve wortels zoals de blues te synthetiseren in volledig eigentijdse commentaren beschrijft die de strijd, moeilijkheden en blind vertrouwen in persoonlijke verlossing beschrijven die mensen elke dag met moeite dieper de 21e eeuw in vechten.

Keb’ Mo’ (g, dobro); Fran Banish, Kat Dyson, Greg Leisz (g); Michael Finnigan (org); Reggie McBride (b); Sergio Gonzalez (dr); Jeff Paris (el-p, org); Jon Cleary (p. org); Paulinho da Costa (perc); achtergrondzang en de Texacali Horns.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen