• Audio Wave Industries Music KENNY DREW - UNDERCURRENT

KENNY DREW - UNDERCURRENT

XRCD24 - AWMXR-0024
Artikelnummer:
2200249
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€45,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AWMXR-0024
UPS/EAN/JAN: 0693692200249
Aantal Discs: 1
Format: XRCD24
Publicatiedatum: 27.1.2012
Label: Audio Wave Industries Music

KENNY DREW - UNDERCURRENT

TITLE

1. Undercurrent 
2. Funk-cosity 
3. Lion's Den 
4. The Pot's On 
5. Groovin' The Blues 
6. Ballade

Pianist Kenny Drew heeft tijdens zijn lange carrière slechts twee opnames als bandleider uitgebracht voor Blue Note Records. Deze zes composities van de meester van de Be-Bop verschenen in 1961 onder het catalogusnummer 84059. Kort na deze opnames zou Drew naar Europa verhuizen en vaak wordt Undercurrent beschouwd als zijn beste album uit de Amerikaanse periode. Ondanks de wat rustige titel is het een vuurwerk van harde bop, en de bezetting met de jonge groep Blue Note-sterren past uitstekend.

Op het album hoor je Kenny Drew op piano, Freddie Hubbard op trompet, Hank Mobley op tenorsaxofoon, Sam Jones op bas en Louis Hayes op drums.

Deze titel maakt deel uit van een hele reeks XRCD24-heruitgaven uit de Blue Note-catalogus en is opnieuw gemasterd door Alan Yoshida, een van de uitvinders van het XRCD-proces, vanaf de analoge stereobanden in de Oceanway Studios in Hollywood. De geluidskwaliteit van de XRCD's die onder het label Audio Wave zijn uitgebracht, overtreft verre voorgaande digitalisaties en klinkt soms aanzienlijk beter dan de originele lp's. De XRCD wordt geleverd met een uitgebreid vormgegeven boekje met uitstekende foto's.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen