• Speakers Corner LEE KONITZ WITH WARNE MARSH

LEE KONITZ WITH WARNE MARSH

180g Vinyl, LP - SCR-1217
Artikelnummer:
9715739
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€33,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): SCR-1217
UPS/EAN/JAN: 4260019715739
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 15.11.2018
Label: Speakers Corner

LEE KONITZ WITH WARNE MARSH

TITLE

1. Topsy
2. There Will Never Be Another You
3. I Can't Get Started
4. Donna Lee
5.Two Not One
6. Don't Squawk
7. Ronnie's Line
8. Background Music

Wat een geweldige ritmegroep! Een droom die uitkomt: Oscar Pettiford en Kenny Clarke - en dan Billy Bauer op de gitaar en afwisselend Ronnie Ball (VK) of Sal Mosca (VS) op de piano. Het is geen wonder dat de zaken echt van start gaan wanneer deze meesters van improvisatie van de Lennie Tristano school aan de slag gaan.

In juni 1955, in de Atlantic studio, dienden standards als startpunt voor de lange en prachtig verfijnde improvisaties van Lee Konitz en Wayne Marsh, die destijds leerlingen waren van de grote maestro uit Chicago. Hoewel de nummers worden verklaard als eigen composities, zoals "Background Music" en "Ronnie's Line", zijn het eigenlijk niets anders dan bewerkingen van "All Of Me" of "That Old Feeling" - maar dan op het allerhoogste niveau. Lee Konitz noemde dit altijd 'The Twelfth Step'. Het repertoire wordt verrijkt met zelden gehoorde composities van de grote Oscar Pettiford. 'Time-keeping' - een neologisme van het grootste belang voor jazzmuzikanten - is het belangrijkste element in "Donna Lee" en "There Will Never Be Another You" - en er is geen betere drummer voor deze muziek dan Kenny 'Klook' Clarke, die destijds in de VS woonde voordat hij in 1956 naar Parijs verhuisde waar er geen raciale discriminatie was.

Natuurlijk kun je deze opnames kopen op verschillende digitale schijven. Maar dat kan niet worden vergeleken met een prachtige zwarte schijf en een hoes met notities van de beroemde Barry Ulanov.

Nog één ding: één van de muzikanten is nog steeds op tournee. Lee Konitz is vaak ergens in Europa te horen en te zien, ondanks zijn bijna 91 jaar!

Lee Konitz (as); Warne Marsh (ts); Ronnie Ball, Sal Mosca (p); Billy Bauer (g); Oscar Pettiford (b); Kenny Clarke (dr)

Opname: juni 1955 bij Coastal Studios, New York City, door Tom Dowd in mono

Productie: Nesuhi Ertegun

Deze Speakers Corner LP is geremasterd met alleen pure analoge componenten, van de mastertapes tot aan de snijkop. Meer informatie vindt u op www.pure-analogue.com. Alle royalty's en mechanische rechten zijn betaald.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen