• Audio Wave Industries Music LEE MORGAN - TOM CAT

LEE MORGAN - TOM CAT

XRCD24 - AWMXR-0008
Artikelnummer:
2200089
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€45,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AWMXR-0008
UPS/EAN/JAN: 0693692200089
Aantal Discs: 1
Format: XRCD24
Publicatiedatum: 2.9.2010
Label: Audio Wave Industries Music

LEE MORGAN - TOM CAT

TITLE

1. Tom Cat
2. Exotique
3. Twice Around
4. Twilight Mist
5. Riggarmortes

Als een groot platenlabel in 1964 een album opneemt met een sterrencast en het pas in 1980 wordt uitgebracht, dan is er iets misgegaan. Dat was ook het geval in dit geval. Blue Note Records werd slachtoffer van zijn eigen succes met het album Sidewinder van Lee Morgan en investeerde al zijn energie om een ander album te vinden dat de popcharts en avondtelevisieseries zou halen. Hierdoor werd het veel complexere album Tom Cat simpelweg vergeten.

Complex betekent in dit geval echter zeker niet ingewikkeld, want het is een prachtig bop-album met een topbezetting. Naast Lee Morgan op trompet horen we Jackie McLean op altsaxofoon, Curtis Fuller op trombone, McCoy Tyner op piano, Bob Cranshaw op bas en Art Blakey, die eigenlijk al niet meer actief wilde zijn als sideman, zat achter het drumstel. Achteraf wisten zelfs de bazen van Blue Note niet meer waarom dit album niet eerder was uitgebracht en waarom het tot 1980 moest duren om succes te behalen.

Deze titel maakt deel uit van een hele reeks XRCD24-uitgaven uit de Blue Note-catalogus en is geremasterd door Alan Yoshida, een van de bedenkers van het XRCD-proces, vanaf de analoge stereobanden in de Oceanway Studios in Hollywood. De geluidskwaliteit van de XRCD's die zijn uitgebracht onder het Audio Wave-label gaat verder dan eerdere digitalisaties en klinkt deels aanzienlijk beter dan de originele lp's. De XRCD wordt geleverd met een prachtig vormgegeven boekje met uitstekende foto's.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen