• Speakers Corner LES MCCANN & EDDIE HARRIS - SWISS MOVEMENT

LES MCCANN & EDDIE HARRIS - SWISS MOVEMENT

180g Vinyl, LP - SCR-1537
Artikelnummer:
9715500
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€33,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): SCR-1537
UPS/EAN/JAN: 4260019715500
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 10.1.2018
Label: Speakers Corner

LES MCCANN & EDDIE HARRIS - SWISS MOVEMENT

TITLE

1. Compared To What
2. Cold Duck Time
3. Kathleen's Theme
4. You Got It In Your Soulness
5. The Generation Gap

Les McCann was al tien jaar lang aan het spelen in clubs en opnamestudio's aan de westkust van de Verenigde Staten toen zijn optreden op 21 juni 1969 op het relatief nieuwe en jazz-doordrenkte festival in Montreux aan het Meer van Genève alles veranderde. Daar vierde hij zijn grootste muzikale succes, zijn nummer één hit. Half ironisch, maar trots in latere concerten, toen de pianokruk nauwelijks zijn gewicht kon dragen, benadrukte hij dat "Swiss Movement" hem, zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen had ondersteund.

"Compared To What" is een pakkende melodie die vandaag, morgen en overmorgen over de hele wereld op de radio te horen is ... Het is onmiskenbaar, nog steeds groovy, vol soul, humoristisch en opzwepend. En "Cold Duck Time" is zeker niet minder: Eddie Harris blaast wat hij waard is. Iedereen kan horen dat Benny Bailey werd uitgedaagd door de onbekende thema's, maar deze meester wist nog steeds het oor en de aandacht van het publiek te vangen.

"Swiss Movement" is en blijft voor altijd een hoogtepunt onder alle jazz-LP's die live zijn opgenomen en mag niet ontbreken op de plank van elke verzamelaar. Samen met Benny Goodman's Carnegie Hall Concert uit 1938, Charlie Parker & Co.'s Massey Hall concert uit 1953 en Ella Fitzgerald's Berlijnse concert uit 1960 - en nog heel weinig anderen.

Op de opname speelden Eddie Harris (ts); Benny Bailey (tp); Les McCann (p, v); Leroy Vinnegar (b); Donald Dean (dr).

De opname vond plaats in juni 1969 live op het Montreux Jazz Festival en de productie was in handen van Joel Dorn & Nesuhi Ertegun. Deze Speakers Corner LP werd geremastered met behulp van uitsluitend pure analoge componenten, van de master tapes tot aan de snijkop. Meer informatie is te vinden op www.pure-analogue.com. Alle royalty's en mechanische rechten zijn betaald.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen