• MFSL LITTLE FEAT - LITTLE FEAT

LITTLE FEAT - LITTLE FEAT

180g Vinyl, LP - MFSL 1-299
Artikelnummer:
7129916
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€60,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): MFSL 1-299
UPS/EAN/JAN: 821797129916
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 26.6.2008
Label: MFSL

LITTLE FEAT - LITTLE FEAT

TITLE

1. Snakes on Everything
2. Strawberry Flats
3. Truck Stop Girl
4. Brides of Jesus
5. Willin’
6. Hamburger Midnight
7. Forty Four Blues/How Many More years
8. Crack in Your Door
9. I’ve been the One
10. Takin’ My Time
11. Crazy Captain Gunboat Willie

Little Feat was een band die Blues, R&B, Country en Rock & Roll omvatte. Ontdekt en onder contract genomen in 1969 door de producent Russ Titelman, verscheen twee jaar later hun debuutalbum onder dezelfde naam en werd het een gigantisch succes. Helaas alleen bij platenrecensenten.

Little Feat bestond niet alleen uit getalenteerde muzikanten, maar wat hen onderscheidde was de donkere humor van bandleider Lowell George. George, die eerder speelde bij Zappa's Mothers of Invention, schreef voor dit album kleine verhalen, liedjes over truckers op speed en pot, serveersters en liefdesverdrietige verliezers. Zo ontstond onder andere de truckerhymne "Willin'", hier in een akoestische versie met Ry Cooder op gitaar. Linda Ronstadt coverde het nummer nog vóór de release van het album en voor het tweede album "Sailin' Shoes" nam de band het opnieuw op - dit keer in een bandversie.

In 1971 schreef Ed Ward in Rolling Stone: "Ik geloof dat ik het album 50 keer heb gehoord sinds ik het heb en het wordt steeds beter. Misschien moet worden opgemerkt dat de critici het nooit helemaal eens werden over of het album nu 4 ½ of eerder 5 sterren verdiende."

De MFSL-versie bevat nieuwe, exclusief voor MFSL geschreven coverteksten van de producent Russ Titelman. Het is een genummerde, gelimiteerde uitgave met een klaphoes.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen