• Pure Pleasure LONNIE LISTON SMITH & THE COSMIC ECHOES - VISIONS OF A NEW WORLD

LONNIE LISTON SMITH & THE COSMIC ECHOES - VISIONS OF A NEW WORLD

180g Vinyl, LP - PPAN-BDL-1-1196
Artikelnummer:
9623114
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€35,00
Incl. btw

LONNIE LISTON SMITH & THE COSMIC ECHOES - VISIONS OF A NEW WORLD

TITLE

1. A Chance For Peace
2. Love Beams
3. Colors Of The Rainbow
4. Devika (Goddess)
5. Sunset
6. Visions Of A New World (Phase I)
7. Visions Of A New World (Phase II)
8. Summer Nights

"Visions of a New World" is een LP uitgebracht door Lonnie Liston Smith & The Cosmic Echoes. Het album werd oorspronkelijk uitgebracht in 1975 en werd al snel een klassieker in de jazz-fusion genre.

Het album bevat een mix van jazz, funk, soul en elektronische muziek, met een vleugje mystiek en spirituele invloeden. Lonnie Liston Smith, een pianist en componist uit de Verenigde Staten, leidt de band en brengt zijn unieke stijl van keyboardspel naar voren.

Op het album staan nummers als "A Chance for Peace", "Sais", "Summer Nights", en "Visions of a New World", die allemaal bekend staan om hun krachtige melodieën en groovy ritmes. De muziek op het album is zowel toegankelijk als experimenteel, en is een perfect voorbeeld van de fusion-stijl die in de jaren '70 populair was.

De LP is inmiddels opnieuw uitgebracht door Pure Pleasure, een platenmaatschappij die zich specialiseert in het heruitbrengen van klassieke jazz- en soulalbums. De re-release bevat geremasterde opnames en is beschikbaar op vinyl, waardoor het album opnieuw kan worden ervaren zoals het bedoeld was om te worden beluisterd.

Kortom, "Visions of a New World" is een klassiek album dat nog steeds wordt gewaardeerd door muziekliefhebbers over de hele wereld. De LP is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in jazz-fusion en elektronische muziek.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen