• Stockfisch Louis Capart & Duo Balance – Voyage

Louis Capart & Duo Balance – Voyage

SACD SFR 357.4043.2
Artikelnummer:
7404328
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€25,00
Incl. btw

Louis Capart & Duo Balance –  Voyage

TITLE

  1. Au large du Gueveur (Capart)   
  2. Floraison (Capart) 
  3. Il faudra que je me souvienne (Capart)  
  4. Marie-Jeanne-Gabrielle (Capart)
  5. Berlin (Capart)  
  6. Maintenant ou jamais (Bernard)  
  7. Göttingen (Barbara)   
  8. Cette chanson qui ne vient jamais (Capart)    
  9. Loguivy de la mer (Budet)    
10. Différents mais tous pareils (Rewenig/Kimmel) 
11. Le Présent Têtu (Capart)  
12. Patience (Capart)  
13. Au large du Gueveur – Reprise instrumental (Capart)

Kenners zullen zich realiseren: hoewel Engels vaak de taal is van Stockfisch-artiesten, was het Duo Balance die hun liedjes voor het eerst op het label publiceerde.

Christine Maringer-Tries en Hans-Peter Tries – het echtpaar achter Duo Balance – hebben al jaren een diepe vriendschap met Louis Capart, zanger en songwriter uit Bretagne.

Vriendschap kan geweldige dingen teweegbrengen: het kan de vrede tussen landen stabiliseren (twee van de liedjes gaan over Göttingen en Berlijn) en het kan waardevolle ervaringen toevoegen aan het leven van het individu.

En in dit geval – men kan toevoegen – aan het leven van de luisteraar, die – zoals gebruikelijk bij Stockfisch – geniet van een geweldig klinkende opname.

Aan de andere kant zal hij in Louis Capart een opmerkelijke zanger ontmoeten.

De man op de CD-hoes is een mooi exemplaar van een Breton: met zijn expressieve, verweerde gelaatsuitdrukking lijkt hij op iemand gerijpt in de tradities van zijn thuisland en even thuis in het rijk van het vrije denken.

De zanger Louis Capart is een filosoof wiens thema’s het leven (vandaag en dat van weleer) zijn, liefde, de betekenis hiervan en de zoektocht ernaar.

Hij zou zeker geen Frans zijn als, in plaats van melancholisch te worden, zijn liedjes geen zeker gevoel van lichtheid en gratie zouden tonen.

En Duo Balance past op een sympathieke manier in deze muziek, zingt samen met Louis Capart in perfecte harmonie: in hun solistische stukken, en speelt liedjes voor twee of drie stemmen.

Ze worden vergezeld door enkele virtuoze instrumentalisten die een ontspannen muzikale collage creëren. Dit komt omdat – zoals Picasso zei – kunst het stof van het dagelijkse zwoegen van onze ziel verwijdert.

Deze SACD is een must voor de collectie van elke muziekliefhebber en is niet alleen in de zomer geweldig om mee te nemen op vakantie.

En als je vakantie voorbij is, luister dan gewoon naar het geweldige laatste instrumentale nummer van het album met zijn oceaangeluiden – en droom van een vakantie in Bretagne, in Göttingen of in Berlijn …

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen