• Analogphonic MARTHA ARGERICH - RACHMANINOFF: PIANO CONCERTO NO.3

MARTHA ARGERICH - RACHMANINOFF: PIANO CONCERTO NO.3

180g Vinyl, LP - ANAP LP43189
Artikelnummer:
8161892
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€49,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): ANAP LP43189
UPS/EAN/JAN: 8808678161892
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 16.1.2023
Label: Analogphonic

MARTHA ARGERICH - RACHMANINOFF: PIANO CONCERTO NO.3

TITLE

Serge Rachmaninoff
Piano Concerto No.3 in D minor, Op. 30
1. Allegro ma non tanto
2. Intermezzo. Adagio
3. Finale. Alla breve

De Argentijns-Zwitserse pianiste Martha Argerich geeft een legendarische uitvoering van Rachmaninoffs weelderige 3e Pianoconcert met het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin. Argerich is een van de weinige nog levende pianisten die dit zeer gecompliceerde maar gepassioneerde stuk meester heeft gemaakt. De live-opnamen werden in 1982 in Berlijn gemaakt onder leiding van Riccardo Chailly, nu muzikaal directeur van La Scala in Milaan.

De remastering voor Analogphonic werd gedaan door Sidney Claire Meyer bij Emil Berliner Studios. Het concert staat bekend als een van Argerichs beste opnamen en is een van de meest geprezen uitvoeringen van Rachmaninoffs derde pianoconcert ooit. Argerich speelt met ongelooflijke virtuositeit en emotie, terwijl Chailly en het orkest perfect reageren op haar interpretatie van het stuk.

De opname van Analogphonic laat de intense emoties en nuances van Argerichs spel en de rijke orkestrale klankwereld van Rachmaninoff volledig tot hun recht komen. Het is een prachtig voorbeeld van hoe live-opnamen van klassieke muziek nog steeds kunnen fascineren en inspireren, zelfs na tientallen jaren. Rachmaninoffs 3e Pianoconcert blijft een van de meest veeleisende en geliefde stukken uit het repertoire van de klassieke muziek, en deze opname laat zien waarom Argerich wordt beschouwd als een van de grootste pianisten van de 20e eeuw.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen