• MFSL Michael Jackson - Thriller [ultradisc one LP]
  • MFSL Michael Jackson - Thriller [ultradisc one LP]
  • MFSL Michael Jackson - Thriller [ultradisc one LP]

Michael Jackson - Thriller [ultradisc one LP]

Ultradisc One-Step LP - UD1S 1-042
Artikelnummer:
7104227
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€179,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UD1S 1-042
UPS/EAN/JAN: 821797104227
Aantal Lp’s: 1
Format: Ultradisc One-Step LP
Publicatiedatum: 25.11.2022
Label: MFSL

MICHAEL JACKSON - THRILLER [ULTRADISC ONE STEP LP]

TITLE

1. Wanna Be Startin' Somethin'
2. Baby Be Mine
3. The Girl Is Mine
4. Thriller
5. Beat It
6. Billie Jean
7. Human Nature
8. P.Y.T. (Pretty Young Thing)
9. The Lady in My Life

Het best verkochte album aller tijden en een belangrijke mijlpaal in de muziekgeschiedenis viert zijn 40e verjaardag. Als dat geen goede reden is om de opwinding van "Thriller" weer tot leven te brengen. En dan in een adembenemende kwaliteit die fans en audiofiele verzamelaars in staat stelt om zich intens onder te dompelen in de briljante muziek van Michael Jackson. De langverwachte heruitgave van de klassieker uit 1982 als een Ultradisc one-step pressing overtreft het geluid van eerdere releases en geeft nummers als "Billie Jean", "The Girl Is Mine" (met Paul McCartney) of "Beat it" een nieuwe sonische dimensie.

In tegenstelling tot de oorspronkelijke release met mastering door Bernie Grundman, is dynamische compressie weggelaten, waardoor het album veel gedetailleerder en beluisterbaar klinkt. Dansvloer fans zullen de "slam" van de oorspronkelijke release missen, maar de bas is nu gevormd. Eddie van Halen's gitaarsolo voor "Billy Jean" is nu beknopt en niet alleen aanwezig. De ruimtelijke effecten in "Thriller" verschijnen slim buiten het stereobereik van het systeem, en Vincent Price's grafstem is veel somberder dan voorheen bekend. In het begin moet men wennen aan het feit dat het album nu niet langer "uitspringt" naar de luisteraar, maar hem boeit. Het niveau is veel lager dan op eerdere versies en het is de moeite waard om de knop eens omhoog te draaien om van echte dynamiek te genieten.

Als je je nu afvraagt hoe MFSL het heeft gedaan, dit is wat je moet weten: de geluidstechnici van het label zijn teruggegaan naar de mastertapes met als doel hun geluid op de best mogelijke manier over te brengen. Wat we horen is een mastering van de mix onder producent Quincy Jones. Wat we eerder wisten was het werk van Bernie Grundman, die de taak had om de mix om te zetten in een hit-album. Het album, dat destijds muzikale, culturele en sociale normen stelde, raciale barrières doorbrak en generaties geweldige muzikanten vormde, kan pronken met 34 keer platina. Dus het is veilig om te zeggen dat Bernie Grundman uitstekend werk heeft geleverd. Mobile Fidelity Sound Lab heeft echter nu dit album uitgebracht zoals eigenaren van high-end hifi-systemen altijd al hebben gedroomd.

De originele analoge tape werd overgezet naar een 4xDSD-bestand door de geluidstechnici van MFSL, na een individuele aanpassing van de tape's spoorpositie en de bias-instelling voor elk spoor. Dit werd vervolgens gebruikt om de laksnede te maken in de Sebastopol studio.

De One-Step-LP-Boxes van MFSL zijn de maatstaf voor alle audiophile heruitgaven en kwalitatief nog steeds boven de andere producties van waarschijnlijk de meest bekende remastering studio ter wereld.

De One-Step-LP-Boxes van MFSL zijn dé maatstaf op het gebied van audiophile heruitgaven en kwalitatief nog steeds boven de andere producties van waarschijnlijk de meest bekende remastering studio ter wereld. Wat deze LP's bijzonder maakt, is vooral het one-step proces van LP-productie. Dit betekent het volgende: Bij normale LP-producties wordt de laksnede omgezet in een initiële "vader-stempel met omgekeerde groefstructuur". Hiervan wordt vervolgens een "moeder-stempel" met de correcte groefstructuur gemaakt. Vanuit deze stempel wordt de uiteindelijke persstempel met omgekeerde groefstructuur gecreëerd en gebruikt voor het persen van de daadwerkelijke LP met de juiste groefstructuur. Deze aanpak maakt het mogelijk om bijna elk aantal LP's te persen met slechts één coating snede.

Het One-Step proces maakt alles veel eenvoudiger. De eigenlijke coating snede wordt direct omgezet naar de persvorm die wordt gebruikt om de LP te maken. Hierdoor worden twee stappen van mechanische conversie geëlimineerd. Helaas kan elke coating snede slechts een beperkt aantal LP's produceren. Dus als er meer dan een paar honderd LP's worden geproduceerd, zijn er verschillende laksnedes nodig. MFSL heeft het motto uitgegeven dat er voor elke 500 exemplaren een nieuwe set persstempels moet worden gebruikt. Dit betekent dat er voor een oplage van 7.500 exemplaren vijftien sets van de vier laksnedes worden gebruikt. Aangezien er soms dingen misgaan in de productie, worden er meestal 18 sets tegelijk gemaakt. Dat betekent dat er 72 laksnedes worden gemaakt voor de dubbele LP. Met de hand, een voor een. Elke dag worden de gemaakte laksnedes per express naar RTI gestuurd voor bewerking en moet er een testpersing worden gemaakt voor elke kant en ook beluisterd worden in de studio van MFSL. Een tijdrovend en ook duur proces, wat resulteert in een kostbaar product en een grote vraag van verzamelaars. De levering vindt plaats in een uitgebreide doos. Het serienummer wordt met de hand op de achterkant ingevoerd. MFSL verklaart dat er geen verdere herpersingen zullen zijn.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen