• Analogue Productions Mighty Sam McClain - Give It Up To Love

Mighty Sam McClain - Give It Up To Love

180g Vinyl, Double LP - AAPB 1015-45
Artikelnummer:
8001079
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€85,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AAPB 1015-45
UPS/EAN/JAN: 0753088001079
Aantal Lp’s: 2
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 15.9.2020
Label: Analogue Productions

MIGHTY SAM MCCLAIN - GIVE IT UP TO LOVE

TITLE

1. Give It Up To Love
2. Too Proud
3. What You Want Me To Do
4. Here I Go Falling In Love Again
5. Got To Have Your Love
6. Child Of The Mighty Mighty
7. I'm Tired Of These Blues
8. I Feel Good
9. Don't Turn Back Now
10. Lonesome Road

Mighty Sam is een R&B-legende die de blueswereld opschudde met zijn uitgave in 1993, een van de grote fakkeldragers van soul, vastgelegd in topvorm op deze klassieker. En deze 45rpm gatefold editie, gepresenteerd door Analogue Productions, maakt het album nog groter!

De vier zijden zijn gesneden met een bredere groefafstand dan de 33rpm versie, wat resulteert in minder vervorming en een betere weergave van hoge frequenties. McClain zingt soul met ongelooflijke kracht. Hij weet wanneer hij ervoor moet gaan en wanneer het beter is om terug te houden. "Give It Up To Love", de titeltrack, grijpt terug op zijn gospelwortels; hij biedt het aan als een gezongen gebed tot God, vragend om wijsheid, liefde en kracht. Bruce Katz's deelname op het B-3 Hammondorgel breidt McClains geluid uit, vooral op het door Green Onions beïnvloede "What You Want Me to Do". De schijnbaar sobere arrangement van "Here I Go Falling In Love Again" wordt tot perfectie gebracht door McClains klaagzang dat hij een ziel is, gestript tot op het bot. Kevin Barry's funky bas echoot terwijl McClain zichzelf verklaart als een kind van God op "Child of the Mighty Mighty".

Mighty Sam McClain (zang); Bennie Wallace (tenorsax); Kevin Barry (gitaar); Bruce Katz (piano, orgel); Michael Rivard (bas); Lorne Entress (drums)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen