• Reference Recordings MIKE GARSON - THE BOWIE VARIATIONS

MIKE GARSON - THE BOWIE VARIATIONS

HDCD, CD - RR-123
Artikelnummer:
1112325
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€20,00
Incl. btw

MIKE GARSON - THE BOWIE VARIATIONS

TITLE

1. Space Oddity
2. John, I'm Only Dancing
3. Life On Mars
4. Heroes
5. Ashes To Ashes
6. Variations on "Changes"
7. Let's Dance
8. Battle For Britain/Loneliest Guy/Disco King
9. Tribute to David
10. Wild is the Wind
11. Space Oddity-take 2 (Bonus Track)

Van 1972 tot 2006 was Mike Garson te horen als pianist op bijna alle David Bowie-opnames en talloze tournees. Bowie zelf beschouwde Garson als de beste rockmuzikant ter wereld, omdat hij geen rock speelde. Dat geldt ook voor dit album, want het zijn solo piano-variaties van Bowie-nummers die voortkomen uit improvisaties. Veel van de nummers zijn alleen nog herkenbaar als Bowie-stukken voor fans.

Het nummer Tribute to David daarentegen is een eigen compositie van Mike Garson, waarin hij zijn werk met David Bowie reflecteert. Bowie's klassieker Space Oddity verschijnt in maar liefst twee verschillende improvisaties. Muzikaal gezien is het album geïnspireerd door jazz, maar de sporadische overdubs waarin de grote Yamaha Disklavier-vleugel meerdere keren te horen is, doen duidelijk denken aan de wereld van de popmuziek.

Het album werd op 23 november 2010 opgenomen in Californië door "Prof." Keith O. Johnson. Het is een perfecte mix van direct pianogeluid en de galm van het Oxnard Performing Arts Center. De Engelse muziekjournalist Andrew Everard beschrijft deze opname zelfs als de beste pianopname die hij in zijn lange carrière heeft gehoord in het tijdschrift What Hi-Fi. Het is opgenomen in 24-bit technologie en uitgebracht als HDCD.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen