• MFSL Miles Davis - A Tribute to Jack Johnson

Miles Davis - A Tribute to Jack Johnson

180g SuperVinyl, LP - MFSV1-516
Artikelnummer:
7151610
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€90,00
Incl. btw

MILES DAVIS - A TRIBUTE TO JACK JOHNSON

TITLE

1. Right Off
2. Yesternow

Geen van de albums van Miles Davis heeft zijn bewering dat hij de beste rockband ooit had samengesteld beter waargemaakt dan "A Tribute To Jack Johnson". Naast Miles Davis zelf, omvat de band Steve Grossman, Herbie Hancock, John McLaughlin, Michael Henderson en Billy Cobham. Het materiaal op de twee tracks komt van in totaal vier opnamesessies tussen februari en juni 1970 en is zorgvuldig samengesteld door producent Teo Macero. Het resultaat is misschien wel het meest rockende jazzalbum aller tijden.

Volgens de legende begon de opname toen McLaughlin riffs op zijn gitaar begon te spelen terwijl hij wachtte op Davis. Henderson en Cobham jamden mee en Hancock, die toevallig aanwezig was, werd overgehaald om mee te doen op het Hammond-orgel. Miles Davis is ook te horen vanaf 2:19, spelend op een van de meest funky, moeilijkste en complexe solo's van zijn carrière. Zelden is de trompettist zo buiten controle geweest als hier.

De 180-gram LP, geperst op SuperVinyl, pronkt met een ultra-glad oppervlak, uitstekende groefdefinitie en een kamer-vullend geluid.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen