• Analogue Productions MILES DAVIS - COOKIN' WITH THE MILES DAVIS QUINTET

MILES DAVIS - COOKIN' WITH THE MILES DAVIS QUINTET

Hybrid-SACD - CPRJ 7094 SA
Artikelnummer:
8709401
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

MILES DAVIS - COOKIN' WITH THE MILES DAVIS QUINTET

TITLE

1. My Funny Valentine
2. Blues By Five
3. Airegin
4. Tune Up
5. When Lights Are Low

Cookin' with the Miles Davis Quintet is een legendarisch album uit 1956, opgenomen tijdens een uitgebreide studiessie met Rudy Van Gelder op 26 oktober van dat jaar. Het was het eerste album in een reeks van vier die tijdens deze sessie zijn opgenomen. Het doel was niet om nieuwe nummers op te nemen, maar om de uitgebreide live-catalogus van de band in studiokwaliteit vast te leggen en de sfeer van een optreden te creëren. Het resultaat is een fantastisch samenspel van een van de beste jazz-kwintetten ooit.

Miles Davis, John Coltrane, Red Garland, Paul Chambers en Philly Joe Jones lijken telepathisch met elkaar te communiceren. De band vormt een magische eenheid, waarbij elk lid bijdraagt aan het collectieve geluid. Op het album staan legendarische nummers, waaronder de eerste opname van de klassieker My Funny Valentine en Tune Up, dat bij uptempo-fans in de smaak zal vallen.

Deze heruitgave van het album wordt uitgebracht als een hybrid-mono-SACD in een mini-LP-hoesje, als onderdeel van een serie van 50 heruitgaven van het legendarische Prestige-label. Van elke opname worden er 25 in mono en 25 in stereo uitgebracht. Het remastering van de opnames is gedaan door Kevin Gray in zijn Cohearent Audio Studios, wat heeft geleid tot een geweldig klinkend album dat de jazzliefhebbers van vandaag nog steeds zal weten te betoveren.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen