• MFSL MILES DAVIS – E.S.P.

MILES DAVIS – E.S.P.

Hybrid-SACD - UDSACD 2170
Artikelnummer:
7217064
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€40,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UDSACD 2170
UPS/EAN/JAN: 821797217064
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 3.6.2016
Label: MFSL

MILES DAVIS – E.S.P.

TITLE

1. E.S.P.
2. Eighty-One
3. Little One
4. R.J.
5. Agitation
6. Iris
7. Mood

Het album "E.S.P." van Miles Davis, uitgebracht in 1965, is een mijlpaal in het omvangrijke muzikale oeuvre van deze legendarische jazzmuzikant. Het album werd opgenomen met Davis' tweede kwintet, dat wordt beschouwd als een van de beste formaties in de geschiedenis van de jazz. De band, bestaande uit Wayne Shorter op saxofoon, Herbie Hancock op piano, Ron Carter op bas en Tony Williams op drums, leverde een perfecte improvisatorische interactie en individuele expressie op de nieuwe composities die op het album werden uitgevoerd.

Met "E.S.P." legde het kwintet een brug tussen toegankelijke hard-bop en de geïmproviseerde, innovatieve benaderingen die Davis steeds meer nastreefde. Anders dan op eerdere albums werden er geen standaarden of oudere stukken van Davis gespeeld, maar uitsluitend nieuwe composities van de betrokken muzikanten.

De nieuwe remastering van "E.S.P." door Rob LoVerde voor Mobile Fidelity presenteert het album als een hybride SACD in een mini-LP-hoes, in een beperkte oplage met een doorlopend serienummer. Het album heeft een uitstekende geluidskwaliteit en weerspiegelt de perfecte samenwerking tussen de bandleden. Het is een absolute must-have voor liefhebbers van jazz en de muziek van Miles Davis.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen