• Speakers Corner MILES DAVIS IN BERLIN

MILES DAVIS IN BERLIN

180g Vinyl, LP - SCR-62976
Artikelnummer:
9715418
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€33,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): SCR-62976
UPS/EAN/JAN: 4260019715418
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 14.9.2017
Label: Speakers Corner

MILES DAVIS IN BERLIN

TITLE

1. Milestones
2. Autumn Leaves
3. So What
4. Walkin'
5. Theme

Het is 1964 en het eerste Berlin Jazz Festival staat op het punt zijn absolute hoogtepunt te bereiken: het laatste concert op de avond van vrijdag 25 september door Miles Davis. En de Europese dochteronderneming van Columbia Records, CBS, kon niet wachten om dit legendarische evenement op LP uit te brengen.

Het nieuwe kwintet, voor het eerst met Wayne Shorter op tenorsaxofoon (en nog niet als componist), enthousiasmeerde en riep het publiek in de Philharmonie vanaf de eerste minuut tot het einde op. De klassiekers "Miles(tones)", "So What" en "Walkin'" werden op verbazingwekkend snelle snelheid uitgevoerd, de ballads waren teder en dromerig. Zo'n magische sfeer werd zelden opgeroepen bij latere concerten, wat waarschijnlijk te wijten was aan de uitstekende akoestiek van de grote concertzaal. Het publiek zat ook achter het podium, zodat Miles niet provocerend zijn rug naar mensen kon draaien; soms ging hij gewoon op het podium zitten. Dit belette hem echter niet om zijn solo's lyrisch en teder uit te voeren, de meeste fijntjes genuanceerd, zacht en mild, maar toch hoorbaar tot in de verste hoek. De ritmische structuur gecreëerd door de jonge drummer Anthony Williams zorgde voor de nodige opwinding.

Miles op de top van zijn kunnen, een enthousiast publiek, indrukwekkende akoestiek en, om het af te maken, uitstekende opnametechnologie en een fantastische persing op virgin vinyl - wat wil een jazzfan nog meer? Het is nu tijd om je creditcard tevoorschijn te halen!

Miles Davis (tp); Wayne Shorter (ts); Herbie Hancock (p); Ron Carter (b); Tony Williams (dr)

Opname: September 1964 live in de Philharmonic Hall, Berlijn, door SFB Radio in mono

Productie: Rudy Wolpert

Deze Speakers Corner LP is geremasterd met alleen pure analoge componenten, van de mastertapes tot aan de snijkop. Meer informatie op www.pure-analogue.com. Alle royalty's en mechanische rechten zijn betaald.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen