• MFSL MILES DAVIS - MY FUNNY VALENTINE

MILES DAVIS - MY FUNNY VALENTINE

Hybrid-SACD - UDSACD 2141
Artikelnummer:
7214162
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€40,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UDSACD 2141
UPS/EAN/JAN: 821797214162
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 13.6.2013
Label: MFSL

MILES DAVIS - MY FUNNY VALENTINE

TITLE

1. My Funny Valentine
2. All of You
3. Stella By Starlight
4. All Blues
5. I Thought About You

In februari 1963, enkele maanden na de moord op president Kennedy, gaf Miles Davis een benefietconcert voor verschillende burgerrechtenorganisaties. De live-opname werd verdeeld over twee albums: Four & More bevat de snelle nummers en op My Funny Valentine zijn de langzamere en middeltempo stukken te vinden. Voor Davis markeert My Funny Valentine een keerpunt. Voor de laatste keer brengt hij een live-album uit met standards in plaats van eigen composities. Daarnaast is de opname een van de laatste met dezelfde band die Seven Steps of Heaven voortbracht.

Davis speelt eleganter en poëtischer dan ooit tevoren. Pianist Herbie Hancock, bassist Ron Carter en drummer Tony Williams begeleiden de trompettist, maar de perfecte aanvulling is George Coleman. Subtiel en met understatement, altijd met een duidelijke richting en toch flexibel is de tenorsaxofonist de optimale partner voor Davis.

Rob LoVerde verzorgde de remastering voor Mobile Fidelity Sound Lab vanaf een bandkopie, aangezien het originele master in de Sony-archieven niet meer te vinden is. Hierdoor ontbreekt de gebruikelijke vermelding 'Original Master Recording' op het cover van deze uitgave. Maar wees gerust, de geluidskwaliteit is buitengewoon goed, zoals we gewend zijn van MFSL. De Hybrid-SACD wordt geleverd in een vouwomslag met doorlopend serienummer en is beschikbaar in een gelimiteerde oplage.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen