• Analogue Productions MILES DAVIS QUINTET - RELAXIN' WITH THE MILES DAVIS QUINTET

MILES DAVIS QUINTET - RELAXIN' WITH THE MILES DAVIS QUINTET

Hybrid-SACD - CPRJ 7129 SA
Artikelnummer:
8712968
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): CPRJ 7129 SA
UPS/EAN/JAN: 0753088712968
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 8.12.2015
Label: Analogue Productions

MILES DAVIS QUINTET - RELAXIN' WITH THE MILES DAVIS QUINTET

TITLE

1. If I Were A Bell
2. You're My Everything
3. I Could Write A Book
4. Oleo
5. It Could Happen To You
6. Woody'n You

"Relaxin' with the Miles Davis Quintet" is een meesterwerk in elke vorm. Miles Davis (trompet) richtte de band op in 1955 met zijn collega's John Coltrane (tenorsaxofoon), Red Garland (piano), Paul Chambers (bas) en Philly Joe Jones (drums). Destijds behoorden ze nog niet tot de grote namen in de jazzscene. "Relaxin' with the Miles Davis Quintet" en de andere albums uit de Prestige-serie (Cookin', Workin' en Steamin' with the Miles Davis Quintet) zetten Miles Davis opnieuw op de kaart in de jazzwereld. Vanaf dat moment behoorden hij en zijn kwintet tot de beste jazzcombo's ooit.

De opname kreeg de naam Relaxin' vanwege de ballad-achtige uitvoering en de verschillende zeer lichte delen. Het album is zeker een van Miles Davis' meest levendige werken en een van de beste voorbeelden van uitstekende jazzkwintetten uit de 20e eeuw.

De hybride mono SACD verschijnt in een mini-LP-hoes als onderdeel van een reeks van 50 heruitgaven van het legendarische Prestige-label. Er zijn plannen voor 25 mono- en 25 stereo-opnamen. Het mastering is gedaan door Kevin Gray in zijn Cohearent Audio Studios.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen