• MFSL MILES DAVIS - ROUND ABOUT MIDNIGHT

MILES DAVIS - ROUND ABOUT MIDNIGHT

180g Vinyl, LP - MFSL 1-373
Artikelnummer:
7137317
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€60,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): MFSL 1-373
UPS/EAN/JAN: 0821797137317
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 17.7.2013
Label: MFSL

MILES DAVIS - ROUND ABOUT MIDNIGHT

TITLE

1. ‘Round Midnight
2. Ah-Leu-Cha
3. All of You
4. Bye Bye Blackbird
5. Tadd’s Delight
6. Dear Old Stockholm

"'Round About Midnight" markeert het begin van meer dan dertig jaar samenwerking tussen Miles Davis en het platenlabel Columbia. Ook begon hier de langdurige samenwerking met de toen nog onbekende saxofonist John Coltrane. Samen met Philly Joe Jones, Paul Chambers en pianist Red Garland nam Davis, die bekendheid had verworven met bebop en cool jazz, in 1957 een set op die nieuwe normen stelde. In deze tijd ontwikkelde hij zich tot een van de coolste sterren van de jazzscene, zelfverzekerd en absoluut 'hip'.

Muzikaal ongebruikelijk en tijdloos, wordt "'Round About Midnight" bijna tastbaar op de MFSL-heruitgave. Onder leiding van Krieg Wunderlich traceert de heruitgave de individuele paden van elke betrokken muzikant en verenigt ze in nieuw klankplezier. De opname werd gemaakt tijdens drie sessies en nooit klonk de muziek zo direct.

Een van de meest essentiële opnames van de jazzman bij Columbia Records wordt uitgebracht als een gelimiteerde editie op 180g mono vinyl LP met opeenvolgend serienummer in een gatefold hoes.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen