• MFSL MILES DAVIS - SORCERER

MILES DAVIS - SORCERER

180g Vinyl, Doppel-LP - MFSL 2-435
Artikelnummer:
7243513
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€90,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): MFSL 2-435
UPS/EAN/JAN: 821797243513
Aantal Lp’s: 2
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 2.1.2015
Label: MFSL

MILES DAVIS - SORCERER

TITLE

1. Prince of Darkness
2. Pee Wee
3. Masqualero
4. The Sorcerer
5. Limbo
6. Vonetta
7. Nothing Like You

Het album Sorcerer uit 1967 maakt met zijn magie voor de oren en betoverende muzikale spreuken alle eer aan zijn naam. Als het derde van vijf albums van het legendarische tweede Miles-Davis-Quintet fascineert Sorcerer met zijn instrumentale kleuren en subtiele details. Vooral op dit punt profiteert het album van de remastering door Krieg Wunderlich voor Mobile Fidelity Sound Lab. De ontelbare nuances, verweven texturen en onbevangen nuances die deze composities bijeenhouden, worden met de grootst mogelijke realisme weergegeven op deze dubbele 180g vinyl-LP.

Wayne Shorters hoorn verspreidt pure lyriek op een enorm podium, het slagwerk van Tony Williams klinkt indien nodig hard en precies of zacht als een veer, en Herbie Hancocks pianoruns krijgen meer ruimte en hun verbinding met de centrale ritmes wordt duidelijker. Met uitzondering van de laatste track zijn alle nummers op het album van Davis' bandleden; Nothing Like You is een eerbetoon aan Davis' laatste vrouw, die ook op de cover te zien is. Sorcerer hoort thuis in elke jazzcollectie.

Het 180g dubbel-vinylalbum op 45 RPM verschijnt in een gelimiteerde oplage met een doorlopend serienummer en is een must-have voor de echte muziekliefhebber.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen