• Universal Music NANA MOUSKOURI – BEST SELECTION

NANA MOUSKOURI – BEST SELECTION

UHQCD - UICY - 40284 UHQ
Artikelnummer:
1352298
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

NANA MOUSKOURI – BEST SELECTION

TITLE

1. Amapola
2. Ta pedia tou pirea
3. Recuerdos
4. Libertad
5. La violetera
6. Athina
7. Four And Twenty Hours (Piu importante de)
8. Le souvenir
9. I Gave My Love A Cherry
10. Plaisir d'amour
11. Turn On The Sun
12. A Place In My Heart
13. Yalo Yalo
14. Le temps des cerises
15. La Golondrina
16. Priere
17. Moondance
18. The Queen Of Hearts
19. I Have A Dream
20. Ave Maria

Nana Mouskouri is een Griekse zangeres die voornamelijk bekendheid genoot in het Duitstalige gebied vanwege haar schlager-muziek. Haar muzikale veelzijdigheid en talent voor talen hebben haar echter een wereldwijde carrière in de jazz opgeleverd. In 1962 produceerde Quincy Jones met haar in de Verenigde Staten het album The Girl From Greece Sings. Ook Harry Belafonte werd op haar attent en ging met haar op tournee. Nana Mouskouri is met meer dan 300 miljoen verkochte platen een wereldster en de Best Selection omvat 20 van haar nummers.

De term UHQCD staat voor Ultimate High Quality Compact Disc en is een gezamenlijke ontwikkeling van het Japanse CD-replicatiebedrijf Memory-Tech en het Audio Quality CD Company uit Hong Kong. In tegenstelling tot conventionele cd's worden UHQCD's niet geperst uit polycarbonaat, maar gegoten uit een fotopolymeer en uitgehard met UV-licht. Voor krasbescherming wordt een extra laag van hoogzuiver polycarbonaat aangebracht op het zachtere fotopolymeer. De combinatie van deze technologieën resulteert in een aanzienlijk verminderde reflectie van laserlicht binnenin de CD en een ongeëvenaarde precieze overgang tussen putjes en lands van de CD. UHQCD's zijn 100% compatibel met standaard cd-spelers. Dit resulteert in een geluidsbeeld dat sterk doet denken aan analoge mastertapes.

De schijven die worden aangeboden door Universal Japan zijn daarnaast MQA (Master Quality Authenticated) gecodeerd. Als je het digitale signaal van de digitale uitgang van je cd-speler of de eerder geripte gegevensstroom van je muziekserver naar een bijpassende MQA-DA converter stuurt, kan er een 24-bits signaal worden gegenereerd met een samplingfrequentie tot 352 Khz uit de CD-gegevens.

Terwijl de eerste UHQCD-serie van Universal Music Japan afhankelijk was van de DSD-gegevens van eerdere SHM-SACD-releases, verschijnen er nu steeds meer albums die voorheen niet werden uitgebracht als SHM-SACD. Meestal worden de Universal Archive mastertapes opnieuw geconverteerd naar DSD voor dit doel en vervolgens post-processing met de juiste MQA-encoder. Daarom zijn UHQCD's ideaal voor muziekliefhebbers die zo dicht mogelijk bij de geluidskwaliteit van de opname willen komen, maar geen SACD-speler hebben.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen