• Analogue Productions NAT KING COLE - ST. LOUIS BLUES

NAT KING COLE - ST. LOUIS BLUES

Hybrid Multichannel SACD - CAPP 993 SA
Artikelnummer:
8099366
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€45,00
Incl. btw

NAT KING COLE - ST. LOUIS BLUES

TITLE

1. Overture, complete restored (introducing "Love Theme" and "Hesitation Blues") 
2. Harlem Blues 
3. Chantez Les Bas 
4. Friendless Blues 
5. Stay 
6. Joe Turner's Blues 
7. Beale Street Blues 
8. Careless Love 
9. Morning Star 
10. Memphis Blues 
11. Yellow Dog Blues 
12. St. Louis Blues

In 1958 werd de verfilming van het leven van pianist William Christopher Handy uitgebracht, met Nat King Cole in de hoofdrol. Gelukkig werd de film snel vergeten, maar de muzikale interpretaties van Handy's klassiekers door Cole zijn geweldig, en de orkestrale begeleiding onder leiding van Nelson Riddle zorgde voor een soundtrack die de film misschien niet kon redden, maar op zichzelf wel bestaansrecht heeft.

Deze heruitgave op hybride SACD is de ultieme herwerking van de vroege opnames van Nat King Cole door Acoustic Sounds. Deze opname is beschikbaar in 3-kanaals, stereo en mono, en de verschillende versies en aparte microfoonopstellingen zijn inbegrepen. Je krijgt echt het gevoel alsof je in de studio bent met de illustere groep en de akoestiek van de studio komt prachtig naar voren.

Om dit technisch op het hoogste niveau te kunnen uitvoeren, moest de AcousTech Studio opnieuw worden ingericht en brachten de geluidstechnici Steve Hoffman en Kevin Gray geruime tijd door met het afstellen van de nieuwe systemen om de enorme klankrijkdom van deze opname mogelijk te maken. Alleen al de taak om een nieuwe 3-kanaals kop voor een Studer-bandrecorder te laten maken, duurde weken. Er werd gemixt met de originele multitrack tapes van Capitol en dus in een betere kwaliteit dan het oorspronkelijke vrijgegeven masterband. Omdat deze multitrack tapes echter de afzonderlijke muzikanten bevatten en niet allemaal tegelijkertijd, moest er een nieuwe opnameruimte worden gebouwd om een gezamenlijke weergave van de afzonderlijke kanalen met de juiste galm mogelijk te maken. Omdat de AcousTech Studio deel uitmaakt van de RTI-platenperserij, moest een deel van de productie worden stopgezet en moesten enkele gangen worden afgesloten om te voorkomen dat machinale geluiden of voetstappen de nieuwe opname zouden verstoren. Natuurlijk zou het makkelijker zijn geweest om de galm van de Capitol-opnameruimte digitaal te simuleren, maar daardoor zou veel van de authenticiteit van het analoge origineel verloren zijn gegaan. Het zou ook authentiek zijn geweest om de grappen en bandfouten op de werktapes te reproduceren, maar het zou Nat King Cole waarschijnlijk geen recht doen om nu die gevallen eruit te pikken waarin hij zijn tekst was vergeten. De geluidstechnici verklaarden echter dat in de talloze uren aan bandmateriaal Nat geen verkeerde noot had gespeeld en dat dit soort aanvullende informatie aanzienlijk was verminderd.

Dit moet de meest uitgebreide restauratie van een analoge opname in de geschiedenis van moderne productie zijn, en het proces duurde maanden. Het sonische resultaat is echter zo verbluffend dat je bijna gelooft dat je met Nat King Cole in de Capitol Studios bent.

Deze Hybrid-SACD bevat het album in meerdere versies: als 3-kanaals stereo, stereo en mono versie op de SACD-track, en als stereo en mono versie op de CD-track.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen