• Pure Pleasure NATE MORGAN - JOURNEY INTO NIGRITIA

NATE MORGAN - JOURNEY INTO NIGRITIA

180g Vinyl, LP - PPAN-NS-3257
Artikelnummer:
9623428
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€35,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): PPAN-NS-3257
UPS/EAN/JAN: 5060149623428
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 6.5.2021
Label: Pure Pleasure

NATE MORGAN - JOURNEY INTO NIGRITIA

TITLE

1. Mrafu
2. Morning Prayer
3. Mother
4. Journey Into Nigritia
5. He left us a Song
6. Study in C.T.

De titel van de tekst, "NACHPRESSUNG EINGETROFFEN", betekent in het Duits dat er een nieuwe druk van een album is aangekomen. Het gaat in dit geval om het debuutalbum van de jazzpianist Nate Morgan, genaamd "Journey Into Nigritia", dat voor het eerst werd uitgebracht in de vroege jaren van het presidentschap van Ronald Reagan. Morgan, die afkomstig is uit Los Angeles, streeft ernaar om zichzelf opnieuw uit te vinden op dit album, ondanks zijn solide jazz-achtergrond en zijn werk met popbands in de jaren zeventig, waaronder Rufus & Chaka Khan. De bezetting van het album bestaat uit Jeff Littleton op bas, Fritz Wise op drums en Dadisi Komolafe op altsaxofoon.

Het album opent met "Mrafu", dat invloeden van John Coltrane vertoont. Morgan laat zijn scherpzinnigheid zien, terwijl de modale akkoorden McCoy Tyner in herinnering brengen. In "Morning Prayer" triomfeert de toewijding en persoonlijke expressie van Morgan, die geparfumeerd wordt door Alice Coltrane-geur. "Mother" is een gedenkwaardige compositie, passend complex met weemoedige mineurtonen. In het onverwachte "Study In C.T." brengt Morgan een hommage aan Cecil Taylor en zijn muzikale wortels met vrije improvisaties over een dicht, scherp thema.

Hoewel de ervaringen van de afgelopen 25 jaar de opvallende gaven van Morgan verder hebben ontwikkeld dan de status van wonderkind van dit ambitieuze debuut, biedt "Journey Into Nigritia" interessante inzichten in Morgans artistieke ontwikkeling en voegt het een waardevolle titel toe aan de discografie van een van de meest onderschatte grootheden van onze tijd. De heruitgave van dit album is een nieuwe kans om deze muziek te ontdekken en te genieten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen