• Speakers Corner NINA SIMONE - EMERGENCY WARD!

NINA SIMONE - EMERGENCY WARD!

180g Vinyl, LP - SCR-4757
Artikelnummer:
9712776
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€33,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): SCR-4757
UPS/EAN/JAN: 4260019712776
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 17.8.2006
Label: Speakers Corner

NINA SIMONE - EMERGENCY WARD!

TITLE

1. My Sweet Lord
2. Today Is A Killer
3. Poppies
4. Isn't It A Pity

We mogen onze gelukkige sterren danken dat Nina Simone goed op de hoogte was van haar muzikale omgeving en graag experimenteerde, ondanks haar beruchte excentrieke persoonlijkheid. Dit was de enige reden dat zoveel basisrepertoire, traditionele bluesnummers, zwarte werksongs en favoriete witte showmelodieën - allemaal gevuld met een diep zielgevoel - haar fans bereikten. "Emergency Ward!" is hierop geen uitzondering. Ten eerste is er het explosieve medley, live opgenomen, van George Harrisons "My Sweet Lord" en David Nelsons "Today Is A Killer". Begeleid door een kleine combo en een gospelkoor ontsteekt Nina Simone een 18 minuten durend laaiend vuur dat geen enkel moment zijn spirituele vuur verliest.

In contrast met het zachte "Poppies", overdreven geproduceerd met strijkers, houtblazers en koor, staat het vragende "Isn't It A Pity", gearrangeerd voor piano. Hier worden eenvoudige, kloppende harmonieën af en toe toegestaan om op te zwellen tot wolken van akkoorden, waardoor Nina Simone de mogelijkheid heeft om haar zeer gediversifieerde vocale timbre te laten zien dat, zoals zo vaak, wegsterft als een onbeantwoorde vraag. Dit is een uitzonderlijk album vol emoties en zal niemand onberoerd laten.

Nina Simone (p, voc), Sam Waymon (voc) en orkest

Opname: november 1971 in Fort Dix en februari 1972 in RCA Victor's Studio A, New York City, door Ed Begley

Productie: Nina Simone, Andrew Stroud en Weldon J. Irvine Jr.

Deze Speakers Corner LP is geremasterd met behulp van pure analoge componenten, vanaf de mastertapes tot aan de snijkop. Meer informatie is te vinden op www.pure-analogue.com. Alle royalty's en mechanische rechten zijn betaald.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen