• Pure Pleasure NORMAN CONNORS – DANCE OF MAGIC

NORMAN CONNORS – DANCE OF MAGIC

180g Vinyl, LP - PPAN-BDS-5674
Artikelnummer:
9623534
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€34,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): PPAN-BDS-5674
UPS/EAN/JAN: 5060149623534
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 2023
Label: Pure Pleasure

NORMAN CONNORS – DANCE OF MAGIC

TITLE

1. Dance Of Magic
2. Morning Change
3. Blue
4. Give The Drummer Some

Aan de zijde van drummer Norman Connors verzamelden zich voor "Dance Of Magic" een aantal fusion-sterren, zoals trompettist Eddie Henderson, bassist Stanley Clarke, toetsenist Herbie Hancock en bassist Cecil McBee. Connors' scholing bij Pharoah Sanders, Sam Rivers en Sun Ra is duidelijk merkbaar; de albumtitel maakt zijn belofte waar. Aandrijvende, mystieke, spirituele funk-jazz is het programma, zoals de 21 minuten durende magische jamsessie van het titelnummer direct bewijst. De finale is het geweldige "Give the Drummer Some" van Jason Ankeny.

De line-up voor dit album bestaat uit een indrukwekkende lijst van jazzmuzikanten, waaronder Gary Bartz op altsaxofoon en sopraansaxofoon, Stanley Clarke op bas, Norman Connors op drums, Art Webb op fluit, Anthony Wiles op percussie en balafon, Nat Bettis op percussie en conga's, Herbie Hancock op piano en elektrische piano, Carlos Garnett op tenor- en sopraansaxofoon, Eddie Henderson op trompet, Cecil McBee op bas, Airto Moreira op percussie en Alphonse Mouzon en Billy Hart op percussie.

De opnames van "Dance of Magic" werden gedaan door Harry Yarmark en geproduceerd door Dennis Wilen en Skip Drinkwater. De remastering werd verzorgd door Cicely Baston van Alchemy/Air Mastering. Al met al is "Dance of Magic" een album dat de belofte van zijn titel waarmaakt, met een uitstekende line-up van jazzmuzikanten en een aanstekelijk programma van mystieke funk-jazz.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen