• Universal Japan Oliver Nelson – The Blues And The Abstract Truth

Oliver Nelson – The Blues And The Abstract Truth

SHM Single Layer SACD - UCGQ - 9040
Artikelnummer:
1575062
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€42,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UCGQ - 9040
UPS/EAN/JAN: 4988031575062
Aantal Discs: 1
Format: SHM Single Layer SACD
Publicatiedatum: 26.7.2023
Label: Universal Japan

OLIVER NELSON – THE BLUES AND THE ABSTRACT TRUTH

TITLE

1. Stolen Moments
2. Hoe-Down
3. Cascades
4. Yearnin’
5. Butch And Butch
6. Teenie’s Blues

Oliver Nelson staat vooral bekend als een bandleider en arrangeur van een bigband, minder als saxofonist en organisator van kleinere ensembles. Hij triomfeerde als muzikant met "The Blues and The Abstract Truth" en heeft zichzelf vereeuwigd in de jazzgeschiedenis met de klassieker "Stolen Moments."

Naast Nelson bestaat het uitstekende sextet uit trompettist Freddie Hubbard, altsaxofonist Eric Dolphy, pianist Bill Evans, bassist Paul Chambers en drummer Roy Haynes.

Deze titel is een SHM SACD. Dit formaat is de verdere ontwikkeling van de single-layer SACD en maakt gebruik van een bijzonder lichtdoorlatend plastic (Super High Material). Hierdoor is veel betere leesbaarheid van de put-land structuren op het oppervlak mogelijk dan bij hybride SACD's. De SHM SACD's van Universal worden over het algemeen opnieuw gedigitaliseerd naar DSD vanaf de master tapes van de albums zonder enige wijzigingen. SHM SACD's kunnen worden afgespeeld op elke SACD-speler. Gebruik alstublieft geen L'Art du Son of op alcohol gebaseerde reinigingsmiddelen. - Let op: Alle titels zijn ontworpen door Universal Music als collector's items in beperkte oplage voor de Japanse markt.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen