• Analogue Productions PATSY CLINE - GREATEST HITS

PATSY CLINE - GREATEST HITS

180g Vinyl, Double LP - AAPP 74854-45
Artikelnummer:
8485473
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€85,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AAPP 74854-45
UPS/EAN/JAN: 0753088485473
Aantal Lp’s: 2
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 15.8.2015
Label: Analogue Productions

PATSY CLINE - GREATEST HITS

TITLE

1. Walking After Midnight
2. Sweet Dreams
3. Crazy
4. I Fall To Pieces
5. So Wrong
6. Strange
7. Back In Baby's Arms
8. She's Got You
9. Faded Love
10. Why Can't He Be You
11. You're Stronger Than Me
12. Leavin' On Your Mind

Één ding moet gezegd worden: Het Decca-label had geen geluk met vliegreizen. Binnen slechts vier jaar verloren ze Buddy Holly en ook Patsy Cline door middel van transport. In 1973, tien jaar na haar dood, werd Cline de eerste vrouw die werd gekozen voor de Country Music Hall of Fame. Nu wordt de muziek van Cline het beste omschreven als "country-achtig". Owen Bradley, die zijn eerste stappen zette als producer met de zangeres, benadrukte haar luide, emotioneel geladen zang met weelderige, verfijnde arrangementen en zette daarmee de standaard voor het "Nashville-geluid". Maar dat doet niets af aan de kwaliteit - integendeel. Het verstrijken van de tijd maakt alleen maar duidelijker hoe briljant het muzikale recept werkt.

Countrytitels werden bij voorkeur uitgebracht als singles in de jaren zestig. Patsy Cline's album "Greatest Hits" uit 1967 brengt een dozijn van haar grootste hits samen, waaronder "Walkin' After Midnight," "Sweet Dreams (Of You)," "Crazy" en "I Fall To Pieces". Voordat Shania Twain country en pop in de jaren negentig combineerde, was dit album lange tijd het bestverkochte countryalbum van een vrouwelijke artiest.

Opnieuw gemasterd in de studio's van Sterling Sound, werden de ¼-inch mastertapes gebruikt en direct opgenomen, zonder equalizers en zonder de mengtafel te omzeilen. Dit zorgt voor een prachtige transparantie met slechts minimale tape-artefacten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen