• MFSL PAUL SIMON - THERE GOES RHYMIN' SIMON [ULTRADISC ONE STEP LP]

PAUL SIMON - THERE GOES RHYMIN' SIMON [ULTRADISC ONE STEP LP]

Ultradisc One-Step LP - UD1S 2-019
Artikelnummer:
7201926
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:

€199,00 €139,00

Incl. btw
Catalogus (SKU): UD1S 2-019
UPS/EAN/JAN: 821797201926
Aantal Lp’s: 1
Format: Ultradisc One-Step LP
Publicatiedatum: 10.3.2023
Label: MFSL

PAUL SIMON - THERE GOES RHYMIN' SIMON [ULTRADISC ONE STEP LP]

TITLE

1. Kodachrome
2. Tenderness
3. Take Me to the Mardi Gras
4. Something So Right
5. One Man's Ceiling Is Another Man's Floor
6. American Tune
7. Was a Sunny Day
8. Learn How to Fall
9. St. Judy's Comet
10. Loves Me Like a Rock

Paul Simon's "There Goes Rhymin' Simon" wordt door veel fans beschouwd als het echte meesterwerk van de artiest op weg naar de klassieker "Graceland". Het allereerste nummer "Kodachrome" werd een grote hit en zette de toon voor een veelzijdig album dat in 1973 werd uitgebracht (één jaar na de muzikale scheiding van Art Garfunkel). De harmonieuze mix van soul, R&B en folk, met gospel- en zelfs Dixieland-elementen, laat de luisteraar comfortabel warm meedeinen.

Simon's prachtige bariton wordt absoluut natuurlijk weergegeven in deze heruitgave door MoFi en komt kristalhelder over in nummers als "American Tune" en "Love Me Like A Rock" (voor wiens achtergrond hij steun kreeg van de bekende gospelgroep "Dixie Hummingbirds"). Het album werd genomineerd voor twee Grammy's en steeg naar #2 in de Billboard-charts.

De audiophile heruitgave als een 180g dubbele lp met 45 rpm verzamelaarseditie is beperkt tot 10.000 exemplaren.

MFSL's one-step LP dozen zijn de maatstaf in het veld van audiophile heruitgaven en kunnen kwalitatief zelfs boven de andere producties van waarschijnlijk de meest bekende remastering studio ter wereld worden geplaatst. Het originele analoge tape werd door de geluidstechnici van MFSL overgezet in een 4xDSD-bestand na een individuele aanpassing van de trackpositie van de tape en de biasinstelling voor elk afzonderlijk nummer. Hieruit werd de laksnede gemaakt in de Sebastopol studio. Wat bijzonder is aan de LP's is niet alleen een nieuwe vinylkorrel zonder koolstofkleurstoffen die wordt gebruikt bij RTI in Camarillo, maar vooral het one-step proces van LP-productie. De enige plek waar je dichter bij het geluid van de mastertape kunt komen is in MFSL's studio in Californië.

Hiermee wordt het volgende bedoeld: bij normale LP-producties wordt de laksnede omgezet in een eerste "vaderstempel met omgekeerde groefstructuur". Hieruit wordt een "moederstempel" met de juiste groefstructuur gemaakt. Hiervan wordt de eigenlijke persstempel met omgekeerde groefstructuur gemaakt en verbruikt voor het persen van de eigenlijke LP met de juiste groefstructuur. Met deze methode kunnen bijna alle LP's met slechts één coating-snede worden geperst.

Het One-Step proces maakt alles veel eenvoudiger. De eigenlijke coating snede wordt direct omgezet naar de persvorm die wordt gebruikt om de LP te maken. Hierdoor worden twee stappen van mechanische conversie geëlimineerd. Helaas kan elke coating snede slechts een beperkt aantal LP's produceren. Dus als er meer dan een paar honderd LP's worden geproduceerd, zijn er verschillende laksnedes nodig. MFSL heeft het motto uitgegeven dat er voor elke 500 exemplaren een nieuwe set persstempels moet worden gebruikt. Dit betekent dat er voor een oplage van 7.500 exemplaren vijftien sets van de vier laksnedes worden gebruikt. Aangezien er soms dingen misgaan in de productie, worden er meestal 18 sets tegelijk gemaakt. Dat betekent dat er 72 laksnedes worden gemaakt voor de dubbele LP. Met de hand, een voor een. Elke dag worden de gemaakte laksnedes per express naar RTI gestuurd voor bewerking en moet er een testpersing worden gemaakt voor elke kant en ook beluisterd worden in de studio van MFSL. Een tijdrovend en ook duur proces, wat resulteert in een kostbaar product en een grote vraag van verzamelaars. De levering vindt plaats in een uitgebreide doos. Het serienummer wordt met de hand op de achterkant ingevoerd. MFSL verklaart dat er geen verdere herpersingen zullen zijn.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen