• AudioNautes POLYPHONIA ANTIQUA – ULTREIA! SUR LA ROUTE DE SAINT JACQUES DE COMPOSTELLE

POLYPHONIA ANTIQUA – ULTREIA! SUR LA ROUTE DE SAINT JACQUES DE COMPOSTELLE

180g Vinyl, LP - AN-2302
Artikelnummer:
9950447
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€52,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AN-2302
UPS/EAN/JAN: 0796519950447
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 2023
Label: AudioNautes

POLYPHONIA ANTIQUA – ULTREIA! SUR LA ROUTE DE SAINT JACQUES DE COMPOSTELLE

TITLE

1. Ductis
2. Amour Ou Trop Tard Me Suis Pris
3. Ahi Amours, Com Dure Departie
4. Primus Ex Apostolis
5. Chevailers Mult Estes Guariz
6. Trotto 7. Sire Cuens J’Ai Vielle
7. Primus Ex Apostolis
8. De Grad’a Santa Maria
9. Primus Ex Apostolis
10. Te Cantemus Domino
11. Gratulantes Celebremus Festum
12. Benedicamus Domino
13. Ad Honorem Regis Summi
14. Te Deum

"Ultreia" betekent "voorwaarts". In de Middeleeuwen was dit het marsbevel van pelgrims en kruisvaarders. In die tijd gingen elk jaar duizenden mensen op bedevaart naar Jeruzalem, Rome of Santiago di Compostella. In de twaalfde en dertiende eeuw was de pelgrimstocht naar Compostella in Galicië zeker de meest populaire, omdat sinds ongeveer 830 het gerucht ging dat een graf met de resten van de apostel Jacobus in dit meest westelijke deel van Spanje was gevonden.

Deze opname uit 1982 met het ensemble Polyphonia Antiqua is gemaakt in de Abdij van Sénanque in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur in Frankrijk voor het platenlabel Disques Pierre Verany. Met 15 nummers gearrangeerd in de vorm van een middeleeuws liturgisch drama, bootst het ensemble de lange tocht van een groep pelgrims naar Compostella na.

Vanwege de geluidskwaliteit werd de vinylversie van "Ultreia!" al snel de geprezen referentie-LP onder audiofiele muziekliefhebbers om de nauwkeurigheid van de beeldvorming van hi-fi-systemen te testen. AudioNautes streeft ernaar om de buitengewone transparantie en muzikaliteit van de oorspronkelijke editie uit 1982 te reproduceren. Ondanks de perfecte staat van bewaring van de mastertapes wordt deze klassieker gekenmerkt door een bijzonder kritische verandering van signalen, waarbij zwakkere geluiden uit de achtergrond worden gecombineerd met extreem hoge dynamische pieken. Het overzetten hiervan naar de groeven van een plaat zonder concessies te doen aan de fijnste nuances of, nog erger, te vervallen in overmatige vervorming was niet alleen een uitdaging, maar een Herculestaak. Scott Hull moest al zijn ervaring en geduld inroepen om het juiste compromis en de juiste instellingen voor de remaster te vinden.

Enkele LP met 33 1/3 rpm.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen