• Universal Japan QUEEN - HOT SPACE

QUEEN - HOT SPACE

UHQCD - UICY - 40259 UHQ
Artikelnummer:
1321843
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UICY - 40259 UHQ
UPS/EAN/JAN: 4988031321843
Aantal Discs: 1
Format: UHQCD
Publicatiedatum: 20.3.2019
Label: Universal Japan

QUEEN - HOT SPACE

TITLE

1. Staying Power
2. Dancer
3. Back Chat
4. Body Language
5. Action This Day
6. Put Out the Fire
7. Life Is Real (Song for Lennon)
8. Calling All Girls
9. Las Palabras de Amor (The Words of Love)
10. Cool Cat
11. Under Pressure

Met Hot Space volgde Queen verder de pop- en dancepaden die ze met The Game waren ingeslagen. Waar eerder Brian Mays gitaren domineerden, staan nu de aanvankelijk gemeden synthesizers op de voorgrond en bepalen ze de sound. Het hoogtepunt van het album is ongetwijfeld het majestueuze duet met David Bowie, Under Pressure, dat zowel doet denken aan de lichtere Queen-sound van de jaren zeventig als een melancholische warmte in zich draagt die men van de band daarvoor niet had gehoord.

De UHQCD's van de Queen-nummers zijn gebaseerd op een eerdere digitalisering die werd uitgevoerd met een sample rate van 24 bit en deels 88,2 kHz en deels 96 kHz. Het gecodeerde MQA-signaal is dienovereenkomstig ook alleen op deze manier aanwezig. Qua geluid verschillen de UHQCD's bijvoorbeeld van de vroegere MFSL Gold-CD's door een opener, meeslepender geluidsbeeld waarin nu ook diepte in plaats van alleen breedte wordt weergegeven. Het basbereik klinkt droger en meer gedreven dan bij eerdere uitgaven en men merkt duidelijk dat Queen een rockband was.

UHQCD staat voor Ultimate High Quality Compact Disc en is een gezamenlijke ontwikkeling van de Japanse CD-replicatiebedrijf Memory-Tech en het Audio Quality CD Company uit Hong Kong. In tegenstelling tot conventionele CD's worden UHQCD's niet geperst uit polycarbonaat, maar gegoten uit een fotopolymeer en uitgehard met UV-licht. Voor krasbescherming wordt een extra laag van hoogwaardig polycarbonaat op het zachtere fotopolymeer aangebracht. De combinatie resulteert in aanzienlijk verminderde reflectie van laserlicht binnenin de CD en een ongeëvenaarde precieze overgang tussen putjes en lands van de CD. UHQCD's zijn 100% compatibel met standaard CD-spelers. Wat de muziek betreft, resulteert dit in een geluidsbeeld dat sterk doet denken aan analoge mastertapes.

De schijven die worden aangeboden door Universal Japan zijn bovendien MQA (Master Quality Authenticated) gecodeerd. Als u het digitale signaal van de digitale uitgang van uw CD-speler of de eerder geripte gegevensstroom van uw muziekserver uitstuurt naar een bijbehorende MQA-DA-converter, kunt u een 24-bits signaal met een samplefrequentie tot 352 kHz genereren uit de CD-gegevens.

Terwijl de eerste UHQCD-serie van Universal Music Japan vertrouwde op de DSD-gegevens van eerdere SHM-SACD-uitgaven, verschijnen er nu ook albums die eerder niet als SHM-SACD waren uitgebracht, naarmate de populariteit toeneemt. Typisch worden de Universal Archive-mastertapes hiervoor opnieuw geconverteerd naar DSD en vervolgens bewerkt met de bijbehorende MQA-encoder. De UHQCD's zijn dus ideaal voor muziekliefhebbers die zo dicht mogelijk bij het geluid van de opname willen komen, maar geen SACD-speler bezitten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen