• Universal Japan QUEEN - THE MIRACLE

QUEEN - THE MIRACLE

UHQCD - UICY - 40262 UHQ
Artikelnummer:
1321874
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UICY - 40262 UHQ
UPS/EAN/JAN: 4988031321874
Aantal Discs: 1
Format: UHQCD
Publicatiedatum: 20.3.2019
Label: Universal Japan

QUEEN - THE MIRACLE

TITLE

1. Party
2. Khashoggi's Ship
3. The Miracle
4. I Want It All
5. The Invisible Man
6. Breakthru
7. Rain Must Fall
8. Scandal
9. My Baby Does Me
10. Was It All Worth It

Na een uitgebreide stadiontour door Europa nam Queen een pauze van bijna drie jaar voordat ze in 1989 hun 13e album The Miracle uitbrachten. In deze tijd werkten de bandleden aan hun soloprojecten en worstelden ze met persoonlijke crises, maar met groot enthousiasme kwamen ze weer samen voor nieuwe opnames. Het resultaat was het grootste succes van de band in de jaren 80. The Miracle bevat onder andere de Queen-klassiekers I Want It All, Breakthru, The Invisible Man en The Miracle.

De UHQCD's van de Queen-titels zijn gebaseerd op een eerdere digitalisering die werd uitgevoerd in 24-bit en deels in 88,2 kHz, deels in 96 kHz bemonsteringsfrequentie. Daarom is het gecodeerde MQA-signaal ook alleen in deze kwaliteit beschikbaar. Klinktechnisch verschillen de UHQCD's bijvoorbeeld van de eerdere MFSL-Gold-CD's door een opener, meeslepender geluidsbeeld, waarin nu ook diepte en niet alleen breedte worden weergegeven. Het basbereik klinkt droger en meer voortstuwend dan bij eerdere uitgaven en het is duidelijk merkbaar dat Queen een rockband was.

UHQCD staat voor Ultimate High Quality Compact Disc en is een gezamenlijke ontwikkeling van het Japanse CD-replicatiebedrijf Memory-Tech en het Audio Quality CD-bedrijf uit Hong Kong. In tegenstelling tot conventionele cd's worden UHQCD's niet geperst uit polycarbonaat, maar gegoten uit een fotopolymeer en uitgehard met UV-licht. Voor krasbescherming wordt nog een laag hoogzuiver polycarbonaat op het zachtere fotopolymeer aangebracht. De combinatie resulteert in een significant verminderde reflectie van laserlicht binnenin de cd en een ongeëvenaarde precisie van de overgang tussen putjes en landen van de cd. UHQCD's zijn 100% compatibel met standaard cd-spelers. Muzikaal gezien resulteert dit in een geluidsbeeld dat sterk doet denken aan analoge mastertapes.

De schijven die worden aangeboden door Universal Japan zijn bovendien MQA (Master Quality Authenticated) gecodeerd. Als u het digitale signaal van de digitale uitgang van uw cd-speler of de eerder geripte gegevensstroom van uw muziekserver naar een bijbehorende MQA-DA converter uitvoert, kunt u een 24-bits signaal genereren met een bemonsteringsfrequentie tot 352 kHz uit de cd-gegevens.

Terwijl de eerste UHQCD-serie van Universal Music Japan steunde op de DSD-gegevens van eerdere SHM-SACD-uitgaven, verschijnen er nu ook albums die nog niet eerder als SHM-SACD zijn uitgebracht, vanwege hun toenemende populariteit. Typisch worden de Universal Archive mastertapes hiervoor opnieuw geconverteerd naar DSD en vervolgens bewerkt met de juiste MQA-encoder. Zo zijn de UHQCD's ideaal voor muziekliefhebbers die zo dicht mogelijk bij het geluid van de opname willen komen, maar geen SACD-speler bezitten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen